.
Мэр Сенкевич А.Ф. обратился к Президенту Зеленскому В.А.

Мэр Сенкевич А.Ф. обратился к Президенту Зеленскому В.А.

mlp / 22.08.2019

Сегодня на брифинге в малом зале Горсовета мэр города Подписал письмо к президенту с просьбой содействия по передаче городу порта "Ольвия".

Президенту України
Зеленському В.О.

Шановний Володимире Олександровичу!

Реалізація державного курсу на децентралізацію влади цілком відповідає інтересам громад, їхніх мешканців і всіх громадян України. Незначний проміжок часу вже довів, що децентралізація надає можливість громадам стати більш міцними та самодостатніми, сприяє вирішенню багатьох інфраструктурних і соціальних проблем та забезпечує подальший розвиток держави.

Разом з тим, для місцевої влади найактуальнішим питанням залишається пошук додаткових істотних джерел надходження коштів з метою наповнення місцевого бюджету. На сьогодні громада не має можливості самостійно, без підтримки держави, знайти необхідне фінансування для вирішення найбільш гострих проблем.

Міністерство інфраструктури України, проігнорувавши інтереси громади м. Миколаєва та не погодивши техніко-економічне обгрунтування з міською радою, запланувало найближчим часом провести конкурс з передачі в концесію на 35 років цілісного майнового комплексу морського порту, розташованого в межах міста – ДП «Стивідорна компанія «Ольвія». Однак, мешканці Миколаєва стурбовані, що стабільно прибуткове підприємство може бути фактично приватизованим через непрозорі корупційні схеми, і всі прибутки від діяльності порту отримуватиме приватна компанія – концесіонер, при цьому використовуючи та знищуючи міську інфраструктуру, забруднюючи повітря та акваторію, а місто залишиться наодинці з невирішеними проблемами. Громадські організації міста наполягають на передачі цілісного майнового комплексу порту «Ольвія» у комунальну власність з подальшим управлінням за лендлорд моделлю за аналогією з кращими європейськими портами, залучаючи інвестиції від місцевого та вітчизняного бізнесу. Громада м. Миколаєва зацікавлена у взятті зазначеного об’єкта у комунальну власність та спроможна забезпечити ефективне використання і розвиток порту, отримавши від цього додаткове суттєве джерело доходів для вирішення місцевих інфраструктурних і соціальних питань.

Так, на сьогодні річний обсяг надходжень від ДП «СК «Ольвія» до бюджету міста не перевищує 30 млн. грн., а потреба у відновленні міської інфраструктури, яка задіяна у логістиці порту, сягає трьох мільярдів гривень. В разі передачі порту громаді міський бюджет отримає біля 4 млрд. грн. вже за перші п’ять років.

Навесні поточного року місцева громада в особі міської та обласної рад звернулася до Президента України та Прем’єр-міністра України з проханням сприяти у вирішенні питання передачі ДП «СК «Ольвія» в концесію громаді Миколаєва без проведення конкурсу. Також аналогічні звернення були направлені до Прем’єр-міністра України та Міністра інфраструктури України з проханням врахувати в концесійних умовах інтереси миколаївців.

Враховуючи надважливість зазначеного питання для подальшого розвитку міста Миколаєва, прошу Вас, шановний Володимире Олександровичу, підтримати ініціативу громади області та обласного центру і сприяти у вирішенні питання передачі цілісного майнового комплексу ДП «СК «Ольвія» територіальній громаді м. Миколаєва.

З повагою
міський голова О.Ф. Сєнкевич

Материал подготовил журналист Мойсол Петр Леонидович

04.03.2023
Задача держави повернути своїх громадян !!!
30.01.2023
Рецензія на військову тему…
23.01.2023
Кому війна, а кому …
18.01.2023
Коли припиниться це неподобство в Миколаєві ?
16.02.2022
Жилой дом, а по бумагам стройплощадка. Как новые ЖК переводят на промышленные тарифы.
08.02.2022
Что-то с цифрами не так...
07.02.2022
Очередные изменения влияющие на рынок недвижимости Украины.
12.01.2022
Инвестиции в недвижимость: как сохранить и приумножить.
27.12.2021
Сделаем пространство, в котором живем, удобным для всех.
22.12.2021
Жители города должны влиять на принимаемые решения.
| | | | - | | | | | |