.
Под конец каденции власти вспомнили о Стратегии развития города Николаева.

Под конец каденции власти вспомнили о Стратегии развития города Николаева.

mlp / 14.05.2019

13 травня у мерії відбулося перше організаційне засідання робочої групи з розробки проекту стратегії розвитку міста Миколаєва, повідомляє відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови.

До обговорення запросили керівників виконавчих органів міської ради, депутатів всіх фракцій, керівників комунальних підприємств та установ, представників громадськості, експертної спільноти.

За словами мера Миколаєва Олександра Сєнкевича, міська влада стоїть напередодні формування програм, що стосуються бюджетного фінансування та розвитку міста в цілому.
«Розглядати такі документи, не маючи загальної стратегії, було б недалекоглядно. Сьогодні ми вирішили вас запросити, щоб обговорити дорожню карту нашої роботи. Хочу нагадати, що у попередні роки було виконано великий обсяг роботи: організовано чимало зустрічей з фахівцями, підготована брошура щодо стратегії Миколаєва. Та без участі виконавчих органів та депутатського корпусу це питання призупинилося. Вважаю, нам слід активізувати спільну роботу, аби вже за два місяці почати формування стратегічних напрямків розвитку міста. Ці напрямки стануть підґрунтям для розробки цільових програм розпорядниками коштів», - доповів мер.

Директор департаменту економічного розвитку міської ради Тетяна Шуліченко інформувала про орієнтовний план заходів з підготовки проекту стратегії, ознайомила з методикою розроблення, проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації стратегії розвитку міста згідно методики Мінрегіону. Вона нагадала, що всі стратегічні програмні документи повинні відповідати вимогам закону України про стратегічну екологічну оцінку.
На підготовку проекту стратегії пропонується 6 місяців. А після затвердження її на сесії міської ради розпочнеться робота з розробки плану заходів з реалізації.

Позаштатний радник міського голови Анна Ганжул розповіла про інструменти комунікаційної складової, що дозволять городянам взяти участь у формуванні стратегії розвитку міста - проведення соціологічних досліджень, організація відкритих просторів, світових кафе, дебатів, громадських обговорень тощо.

Виконавчий директор благодійного фонду «Ласка» Ірина Купрієвич нагадала, що кілька років тому група експертів розробляла стратегію сталого розвитку міста Миколаєва і залучали населення. Результатом стало створення стратегії сталого розвитку. «Наші напрацювання та досвід можна використати та взяти за основу», - сказала Івона.

На думку депутата міськради С. Карцева, потрібно робочу групу розділити на три блоки – організаційний, юридичний та публічний. «Пропоную, щоб департамент економічного розвитку та Агенція розвитку Миколаєва будували свою роботу саме на основі цих трьох блоків. Те, що ми сьогодні обговорюємо, важливо, проте не відповідає баченню стратегії в цілому», - відзначив депутат.

Через два тижні відбудеться чергове засідання, на якому опрацюють пропозиції щодо методики розробки стратегії, орієнтовного графіку заходів, проведення соціологічних досліджень та розподілу експертної спільноти на групи за напрямками.

| | | | - | | | | | |