.
ЦИК предусмотрела 5,7 млн. грн. для теледебатов в эфире Национальной телекомпании Украины.

ЦИК предусмотрела 5,7 млн. грн. для теледебатов в эфире Национальной телекомпании Украины.

mlp / 09.04.2019

8 апреля руководство Национальной общественной телерадиокомпании Украины (НОТУ) обсудило с представителями команды В. Зеленского тему проведения дебатов между кандидатами в президенты Украины.

В комментарии Укринформу председатель правления Национальной общественной телерадиокомпании Украины З. Аласания сообщил: «Переговоры были, но результатов - никаких. Они (представители штаба Зеленского - ред.) предлагают свое: речь идет о том, чтобы 19 вечером провести дебаты на НСК «Олимпийский». Они настаивают на том, что это дебаты, а ЦИК отрицает: это формат чего-нибудь, но не дебатов».

По его словам встречи с представителями избирательного штаба Петра Порошенко не было. «Наше общение происходит в телефонном режиме. Хотя тот штаб (Зеленского - ред.) настаивал на проведении трехсторонней встречи. Я тоже буду им звонить и просить об этом», - сказал председатель правления НОТУ.
Он уточнил, что согласно постановлению Центральной избирательной комиссии для проведения теледебатов в эфире Общественного вещателя предусмотрено 5,7 млн. грн.

Аласания назвал и стоимость проведения дебатов на НСК «Олимпийском»:
«Львиную долю суммы займет аренда стадиона. Чтобы построить там сцену и все оборудовать его нужно будет арендовать минимум за два дня до начала дебатов. Также многое зависит от того, где эти сцены расставят, какие будут экраны, свет, звук и так далее. Все вместе потянет на около 6 млн. грн.».

СПРАВКА:
Закон «О выборах Президента Украины»

Стаття 62. Процедура і строки проведення передвиборних теледебатів.

1. Передвиборні дебати з використанням електронних (аудіовізуальних) засобів масової інформації (теледебати) за рахунок коштів Державного бюджету України, що виділяються на підготовку і проведення виборів, проводяться у разі призначення Центральною виборчою комісією у порядку, встановленому цим Законом, повторного голосування між кандидатами на пост Президента України, включеними до виборчого бюлетеня для повторного голосування.

2. Теледебати за рахунок коштів Державного бюджету України проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19 та 22 годинами в прямому ефірі, тривалістю не менше 60 хвилин.

3. Теледебати за рахунок коштів Державного бюджету України транслюються на Першому Національному каналі Національної телекомпанії України та Першому каналі Національної радіокомпанії України, а також можуть безкоштовно транслюватися іншими каналами мовлення. Кандидати на пост Президента України беруть участь у теледебатах особисто. У разі відмови одного з кандидатів на пост Президента України взяти участь у теледебатах або неможливості його участі в них виділений для теледебатів час надається іншому кандидату на пост Президента України для проведення передвиборної агітації.

4. Оплата за наданий ефірний час для проведення теледебатів за рахунок коштів Державного бюджету України здійснюється Центральною виборчою комісією в межах коштів Державного бюджету України, що виділяються на підготовку і проведення виборів, за відповідною угодою, що укладається між Центральною виборчою комісією і Національною телекомпанією України.

5. Проведення теледебатів за рахунок коштів Державного бюджету України, що виділяються на підготовку і проведення виборів, між кандидатами на пост Президента України, включеними до виборчого бюлетеня для повторного голосування, організовується Національною телекомпанією України.

Инвестор.

| | | | - | | | | | |