.
Министр инфраструктуры Украины В. Омелян о развитии инфраструктуры Николаевщины.

Министр инфраструктуры Украины В. Омелян о развитии инфраструктуры Николаевщины.

mlp / 02.04.2018

Об этом сообщила пресс-служба министерства.

«Ми усвідомлюємо, що без розвитку мережі регіональних аеропортів ми не зможемо значно збільшити відсоток населення, який регулярно літає, та зробити авіаподорожі зручними для більшості наших громадян. Саме тому розвиток регіональних аеропортів – це ключовий пріоритет», - наголосив Міністр інфраструктури України В. Омелян.

«Ми повинні акцентувати свої зусилля на розвитку пасажирської авіації в регіонах. Хороші перспективи має летовище Дніпра, Одеси, Харкова, Херсону та Миколаєва тощо... Повноцінне функціонування аеропорту у Миколаєві — наш пріоритет на 2018-й рік. І ми зробимо усе можливе, аби авіаційне сполучення поєднало регіон з іншими містами України та Європи. Вже нині активно ведуться переговори з міжнародними лоукост-компаніями про здійснення рейсів з Миколаєва», - заявив міністр.

«Попри те, що Миколаївський аеропорт перебуває у комунальній власності, Міністерство інфраструктури активно сприяє його розбудові і якнайшвидшому запуску. Пріоритет на сьогодні — здійснити процес сертифікації аеропорту і ввести об’єкт у єдину систему авіасполучення України. Міністерство підтримуватиме ініціативи Губернатора Миколаївської області Олексія Савченка у розбудові інфраструктури регіону. Тільки спільна робота усіх гілок влади забезпечить відбудову ефективної та якісної інфраструктури України», - додав Володимир Омелян.

Також повідомив, що державною програмою «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування 2018р» з бюджету України на капітальний, поточний середній ремонт та експлуатаційне утримання доріг загального користування державного значення Миколаївської області затверджено фінансування в сумі 657,29 млн. грн. Основна частина коштів буде спрямована на:

капітальний ремонт дороги Н-14 Олександрівка — Кропивницький — Миколаїв (11,8 км.);
поточний середній ремонт дороги Н-11 Дніпро — Миколаїв через м. Кривий Ріг ( 30,6 км.);
поточний та середній ремонт дороги Т-15-07 Миколаїв — Парутине — Очаків — база відпочинку «Чорноморка» (15,6 км.).

«Надзвичайно важливим для розвитку інфраструктури Миколаївської області є реалізація проекту з електрифікації ділянки залізничного транспорту Долинська-Миколаїв. Реконструкція триватиме 33 місяці. Загальна кошторисна вартість близько 6 млрд грн. Роботи фінансуватимуть за рахунок кредитних коштів міжнародних фінансових організацій. Це – масштабний проект не тільки для області, а й для всієї України. Відновлення автошляхів та розвиток залізничної інфраструктури – пріоритетні завдання для міністерства, керівництва області, Укравтодору та Укрзалізниці», - підкреслив Міністр інфраструктури України.

| | | | - | | | | | |