.
В Николаевской облгосадминистрации есть намерение изучить пассажиропоток и создать обновленную транспортную сеть.

В Николаевской облгосадминистрации есть намерение изучить пассажиропоток и создать обновленную транспортную сеть.

mlp / 01.09.2017

31 серпня на презентації Концепції розвитку громадського пасажирського транспорту на Миколаївщині на 2017-2020 рр. розповіли, що її основна мета зробити транспорт для пасажирів: безпечним, комфортним, точним у дотриманні графіка руху, доступним для всіх верств населення. Про це повідомила прес-служба МОДА.

Участь у презентації взяли голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко, його заступники – Олександр Кушнір та Валентин Гайдаржи, спеціалісти управління інфраструктури ОДА, Укртрансбезпеки в області та перевізники.

Радник голови ОДА Андрій Максименко зазначив, що на сьогодні у Миколаївській області, з точки зору пасажира, існують такі проблеми як низький рівень забезпечення дорожньої безпеки під час перевезень, низька культура водіїв, стихійно створена мережа маршрутів, невідповідність нормам транспортних засобів та порушення графіка руху. Тому необхідно провести комплексний аудит системи організації пасажирських перевезень в області, вивчити пасажиропотік та створити оновлену транспорту мережу. Для впровадження такої системи необхідно 3-4 місяця.

Особливу увагу учасники наради звернули на необхідність перегляду договірних відносин з автоперевізниками. Зокрема, буде створено рейтинг перевізних компаній – враховуватимуться скарги від пасажирів, несправність автобусів, технічний стан, культура та етика водіїв тощо. На підставі рейтингу прийматимуть рішення щодо системності перевірок дотримання умов договору управлінням інфраструктури ОДА.

«В умови конкурсу для перевізників ми внесли обов’язкове маркування автобусів. Це необхідно, щоб пасажир міг бачити, який автобус наближається. Також в умови конкурсу ми ввели фірмову форму для водіїв – це однотонна світла сорочка. Крім цього, обов’язковою умовою буде форма квитка, затверджена Міністерством інфраструктури», - зазначив Андрій Максименко.

Голова ОДА Олексій Савченко додав, що важливо створити спеціальний сайт, який би включав повну інформацію про фірми-перевізники, транспортні засоби та водіїв. Він дав доручення визначити єдину вартість перевезення пасажирів по області, оскільки станційний збір, який платять жителі області не відповідає тим послугам, які можуть надавати автостанції на території Миколаївщини. Також доручив фахівцям ОДА вивчити всі варіанти зменшення вартості квитків для жителів Миколаївського регіону.

«Оріон Авто» ознайомив з пасажирськими автобусами, які відповідають нормам перевезень – просторі, комфортні та з усією необхідною інформацією для пасажирів.

| | | | - | | | | | |