.
На коллегии Николаевской ОГА рассказали о поступлениях в бюджеты налогов и сборов.

На коллегии Николаевской ОГА рассказали о поступлениях в бюджеты налогов и сборов.

mlp / 14.08.2015

Під час засідання колегії облдержадміністрації заступник директора департаменту фінансів Світлана Кричевська розповіла, що до місцевих бюджетів області надійшло податків і зборів у сумі 1 млрд. 99,6 млн.грн., в тому числі до загального фонду місцевих бюджетів 1 млрд. 90,5 млн.грн., і до спеціального 9,1 млн. грн.

Надходження податків і зборів до загального фонду виконані всіма місцевими бюджетами, виконання становить 117,6 %, понадпланово надійшло 163 млн. грн.

Темп надходжень і зборів до місцевих бюджетів склав 19,7%, а це 179 млн. грн.

Найбільші показники зростання доходів отримано бюджетами Кривоозерського (70%), Первомайського (58,9%) та Березанського (47,7 %) районів і міста Первомайська (65,6 %).

Що стосується виконання загального фонду по районних бюджетах, то не виконано планові показники I півріччя 2015 року Єланецьким (87,3 %), Новобузьким (94,7 %), Березанським (97,6 %) та Очаківським (99 %) районами.

Приріст по виконанню районних бюджетів склав 36,5 % при запланованому 15,5%.

Загальний фонд по сільських та селищних бюджетах перевиконано на 48 млн. грн.

Не забезпечено виконання планових показників звітного періоду дохідної частини загального фонду по 8 сільських бюджетах на загальну суму 135,3 тис.грн.

Світлана Кричевська акцентувала увагу, що основними джерелами наповнення дохідної частини місцевих бюджетів залишаються податок на доходи фізичних осіб, плата за землю та єдиний податок.

Податку на доходи фізичних осіб за І півріччя 2015 року надійшло 645,7 млн. грн. Усіма бюджетами міст і зведеними бюджетами районів виконано планові призначення, крім бюджетів міста Вознесенська (94,9 %), Єланецького (87,3 %), Новобузького (94,4 %), Березанського (97,5 %).

За січень-червень ц.р. за землю сплачено до зведеного бюджету 155,2 млн. грн. Усіма зведеними бюджетами районів та міст, крім зведеного Єланецького району (95,3%), виконано планові призначення.

Згідно змін, внесених до Податкового кодексу України, запроваджено новий податок – акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгiвлi підакцизних товарів, який зараховується до бюджетів місцевого самоврядування. До місцевих бюджетів надійшло 78,3 млн. грн., що на 34,8 млн. грн. перевищило заплановані на звітній період обсяги надходжень.

Під час колегії заслухали і голову Єланецької райдержадміністрації Василя Богданцева, оскільки показники надходження податків та зборів в районі не найкращі. Він зазначив, що головною причиною таких низьких показників є майже дворічна відсутність керівника фіскальної служби в районі, через що було зірвано компанію по декларуванню доходів фізичних осіб та одноосібників.

В свою чергу в.о. начальника ДУ ДФС в Миколаївській області Віталій Андросенко не погодився, адже на його думку кадрове питання жодним чином не впливає на декларування, оскільки Єланецьким колегам допомагають їх сусіди з Вознесенську.

Ця заява визвала справжній шквал заперечень з боку керівників районів.
Василь Богданцев навів факти, коли декларування проходить за участю представників робочої групи та сума задекларованих доходів в рази більше, аніж декларування у податковій.
Після чого, на головного податківця посипалися питання від всіх керівників районів, а це і легалізація зайнятості, і оподаткування одноосібників та заправних станцій.

Голова облдержадміністрації Вадим Меріков доручив провести спільну нараду з податківцями та головами районів.
«Головне результат. Немає керівника є ваші спеціалісти, але результату ми не бачимо. Тож треба визначити, що слід зробити аби змінити ситуацію», – сказав він.

Источник: mykolayiv-oda.gov.uа

| | | | - | | | | | |