.
Оксана Янишевская провела совещание с заместителями председателей РГА.

Оксана Янишевская провела совещание с заместителями председателей РГА.

mlp / 15.06.2015

12 червня заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська провела робочу нараду із заступниками голів РДА.



На нараді обговорили питання соціального захисту демобілізованих, виплату субсидій, стан впровадження інклюзивної освіти та багато іншого.

За словами директора департаменту соціального захисту населення Ольги Сивопляс, в Баштанському, Братському, Веселинівському, Єланецькому, Казанківському, Кривоозерському та Миколаївському районах досі не взяті на облік демобілізовані, які потребують санаторно-курортного лікування.

Заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська доручила у 10-дений термін разом з соціальними працівниками оновити списки поранених демобілізованих, а також укласти договори з базами відпочинку та санаторіями області, в яких вони могли б відпочити та оздоровитися разом з родинами.

«Реабілітація та адаптація демобілізованих – це першочергова завдання. Прикро, що не всі райони підішли відповідально до цього питання, і досі не пояснили демобілізованим про їхні права на оздоровлення, не допомогли оформити заяву і зібрати увесь пакет документів. Кожен з вас – помічник для військового і його родини. Неприпустимі жодні бюрократичні перепони та тяганина», - наголосила Оксана Альбінівна.

Вона подякували керівникам тих районів, які знайшли кошти у місцевих бюджетах для забезпечення відпочинку членів сім’ї демобілізованих.

Оксана Янішевська зауважила на важливості співпраці з радами ветеранів, які створені при райдержадміністраціях: «Багато питань, які виникають безпосередньо у військовослужбовців мають вирішуватися на місцевому рівні в компетентних дорадчих органах. Саме ви маєте налагодити конструктивний діалог з радами волонтерів і радами ветеранів, для оперативного вирішення всіх проблемних питань, і прикласти до цього максимум зусиль».

Не менш актуальним є питання інклюзивної освіти саме в районах. Виконуюча обов’язки директора департаменту освіти, науки та молоді Ганна Каськова зазначила, що в області 462 дитини навчаються за індивідуальною формою навчання.

«Слід переглянути категорію дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються за індивідуальною формою навчання та, по можливості, надати дітям право отримати освіту у формі інклюзивного навчання. Задача мінімум – списки дітей з особливими потребами, підбір викладачів, задача максимум – створення необхідних умов, та якомога більша кількість дітей з особливими потребами, які навчатимуться у школах, вже з 1 вересня. На першому етапі у кожному районі мають бути створені постійно діючі психолого-медико-педагогічні комісії. Батьки не мають везти дітей за консультацією, чи отриманням довідки до обласного центру. Роботи в нас багато, але минулого року ми довели, що в наших силах зробити освіту для дітей з особливими потребами інклюзивною», – сказала Оксана Янішевська.

Источник: Николаевская облгосадминистрация

| | | | - | | | | | |