.
Наталя Іванцова привітала учасників Обласного Чемпіонату з бадмінтону.

Наталя Іванцова привітала учасників Обласного Чемпіонату з бадмінтону.

mlp / 11.09.2013

В приміщенні Миколаївської обласної комунальної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи стартував Обласний Чемпіонат з бадмінтону, на якому змагалися разом і дорослі спортсмени, і маленькі школярі. Змагання урочисто відкрили заступник голови Миколаївської ОДА Наталя Іванцова та начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Миколаївської ОДА Олександр Садовський.

Головний тренер ДЮСШ Сергій Косенчук з гордістю відмітив рівень майстерності своїх спортсменів, серед яких 25 кандидатів, 36 майстрів спорту та 2 майстри спорту міжнародного класу. Ці хлопці та дівчата неодноразово ставали переможцями і призерами Юнацьких та Молодіжних ігор, Кубку України, Всесвітньої універсіади, Гран-прі Європи та світу. Сьогодні серед кандидатів і членів збірної команди України 9 миколаївців, а 17 спортсменів входять до списку найсильніших гравців України.

З числа талановитих спортсменів вийшли тренери майстер спорту Олександр Кунін та майстер спорту міжнародного класу Юлія Казаринова. Тренери школи стали переможцями соціального проекту «Півострів Олімпійської мрії», що дозволило успішно взяти участь в Міжнародному фестивалі країн співдружності за участі 48 країн світу.

Представляючи Україну миколаївські бадмінтоністи завоювали 7 золотих медалей. На Миколаївщині бадмінтон входить в п’ятірку самих результативних видів спорту.

Всього в нинішньому Чемпіонаті області з бадмінтону беруть участь 60 спортсменів-представників двох шкіл - Миколаївської обласної комунальної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи та Миколаївської обласної школи вищої спортивної майстерності.

В рамках виконання доручень Президента України щодо активного залучення молоді до занять фізичною культурою та спортом, обласною владою надається особлива увага розвитку спортивної інфраструктури, сприяння роботі ДЮСШ, популяризації фізичного виховання та спорту серед школярів тощо. Сьогодні на Миколаївщині активно відкриваються та відновлюються спортивні та дитячі майданчики, будуються та реконструюються інші спортивні об’єкти. Прикладом тому є «обновки» Миколаївської обласної комунальної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи.
Наталя Іванцова відмітила, що площу закладу збільшено за рахунок введення до експлуатації другого поверху. Наразі добова відвідуваність цього спортивного комплексу більш ніж 1000 осіб. Цього року вже більше любителів спорту потягнулися в гостинні спортзали закладу. Саме тому тут планується відкриття кімнати відпочинку, розширення ігрового залу на першому поверсі та розміщення трибун.


Інтерес серед миколаївців до бадмінтону зростає щороку. Адже це один з найактивніших видів спорту, що до вподоби і малим, і дорослим. С.Косенчук відмітив, що 15 років тому на Чемпіонаті Миколаївської області учасників було менше, ніж зараз на трьох кортах спортзалу ДЮСШ.

Темпу збільшення кількості бажаючих приєднатися до дружньої спортивної братії відповідає стабільний рівень підвищення якості матеріально – підготовчої бази спортивних комплексів всієї Миколаївщини. Зі слів Н.Іванцової, на державному та обласному рівні активно продовжуватиметься робота з реконструкції та будівництва спортивних об’єктів, створюватимуться належні умови для занять фізичною культурою та спортом всіх бажаючих.

| | | | - | | | | | |