.
Благодійна акція «Серце до серця»

Благодійна акція «Серце до серця»

mlp / 04.05.2012

На виконання обласної програми “Молодь Миколаївщини на 2011- 2015 роки”, затвердженої рішенням обласної ради від 30.12.2011 № 2, розпорядження голови облдержадміністрації від 11.04.12 № 101-р «Про проведення 2012 року обласного етапу Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» допомоги дітям, хворим на цукровий діабет» з 17 квітня 2012 року на Миколаївщині, з метою утвердження та пропаганди здорового способу життя серед дітей та молоді, розвитку молодіжного та дитячого волонтерського руху в Україні, проходить обласний етап вже сьомої Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця», щодо допомоги дітям, хворим на цукровий діабет. Акція триватиме до 6 травня.

Під час проходження Акції на вулицях сіл, селищ, районів та міст Миколаївщини працюватимуть волонтери. Кожен з них матиме на собі бейдж - ідентифікатор, захищений печаткою; індивідуальний номер ідентифікатора буде співпадати з таким на скриньці (картонна коробка для збору коштів), до якої від перехожих збиратиме гроші даний волонтер. За участю волонтерів із спеціально виготовленими скриньками відбудеться збір коштів для закупівлі медичного обладнання для допомоги дітям, хворим на цукровий діабет. Для забезпечення прозорості відкриття скриньок та перерахунок коштів здійснюють банківські працівники в присутності представників органів влади і волонтерів.

В рамках проходження акції зусилля підприємств, організацій, громадськості та волонтерів спрямовані на допомогу ендокринологічному відділенню миколаївської обласної дитячої лікарні, що здійснює лікування дітей, хворих на цукровий діабет. На зібрані кошти будуть закуповуватися автоматизовані інсулінові помпи - це електромеханічні пристрої для підшкірного введення інсуліну в постійному режимі відповідно до потреб хворого. Вищезазначене медичне обладнання дозволить дитині забути про проблеми дитячого діабету, здійснюючи моніторинг стану цукру в крові і самостійно додає або зменшує кількість у ній інсуліну. Одна інсулінова помпа коштує від 19 до 50 тис. грн.
Активну участь у проведенні акції в Миколаївській області приймають вищі навчальні заклади всіх рівнів акредитації, загальноосвітні школи та населення області.

Благодійна акція «Серце до серця» є некомерційним соціальним проектом.

Цього року, під час проведення фіналу акції 5 та 6 травня 2012 року в містах (обласного значення) і районах області, та 5 майданчиках міста Миколаєва ((ТРЦ «Магеллан» (проспект Героїв Сталінграду); Супермаркет «АТВ» (вул. Космонавтів); Супермаркет «Пятый Океан» (вул. Космонавтів); ТЦ «Магелан» (пр. Героїв Сталінграду); район ринка «Колос» (біля ресторану швидкого харчування «Де Густо») відбудуться святкові благодійні концерти, ярмарки, спортивні змагання, конкурси, ігротеки тощо.
Фінал обласного етапу акції відбудеться 5 травня 2012 року в м. Миколаєві на вул. Радянській (Каштановий сквер) з 11.00 до 22.00 години.
У святковій програмі приймуть участь творча молодь м. Миколаєва, молодіжні, дитячі та студентські творчі колективи Будинків творчості учнів районів м. Миколаєва, вищих навчальних закладів.
На вул. Радянська заходи обласного фіналу відбуватимуться:
- Спортивно-розважальний майданчик (по вул. Радянській між вулицями Велика Морська та Потьомкінська) з 13:00 до 16:00;
- працюватиме Клуб Активного відпочинку «Адреналін» (по вул. Радянській між вулицями адмірала Макарова та Шевченко) з 9:00 до 18:00;
- Флеш-моб (на площі Леніна та розі вулиць Радянська і Адміральська) з 17.00 до 18.00

| | | | - | | | | | |