.
ВИЗНАЧЕНІ КРАЩІ МАТЕРІАЛИ НА ТЕМУ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ УКРАЇНИ.

ВИЗНАЧЕНІ КРАЩІ МАТЕРІАЛИ НА ТЕМУ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ УКРАЇНИ.

mlp / 03.05.2012

Під час урочистої церемонії нагородження переможців XV Національного конкурсу шкільних газет біло нагороджено переможців в номінаціх «Кращий матеріал на тему євро інтеграції України». Переможцями в номінації стали: 1 місце - «Філін», Миколаївська ЗОШ І-ІІІ ступенів №19, 2 місце - Наталія Бутовченко «Крок на зустріч Європі», кореспондент газети «Шкільний ковчег», Творче об’єднання «Родник» Нижньогірського ЦДЮТ, АРК, 3 місце - «Шкільний вісник», Криворізька ЗОШ І-ІІІ ступенів №130, Дніпропетровська область.

Номінація «Кращий матеріал на тему євроінтеграції України» була заснована в 2008 році при підтримці Представництва Європейського Союзу в Україні. В 2011 році переможців в номінації особисто нагородив голова Представництва ЄС в Україні пан Жозе Мануел Пінту Тейшейра.

Переможців в номінації «Кращий матеріал на темі євроінтеграції України XV Національного конкурсу шкільних газет» нагородив перший секретар, керівник відділу преси Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Києві пан Кристофер Фукс. Під час церемонії нагородження пан Фукс передав привітання від голови представництва ЄС в Україні пана Жозе Мануел Пінту Тейшейри, в якому пан Тейшейра зазначав: «Мені було дуже приємно в минулому році брати участь в Національному конкурсі шкільних газет тут, в місті Миколаєві, та дивитися на юних журналістів, які вже на ранніх порах демонстрували майстерність та істинний журналістський талант. Хочу Вас всіх завірити, що Делегація ЄС пишається тим, що вже кілька років співпрацює в організації цього конкурсу та має на меті і надалі надавати підтримку цьому проекту. Я глибоко жалкую, що в цьому році не маю можливості відвідати такий важливий захід та особисто привітати учасників та переможців конкурсу. У той самий час, я щиро вірю, що тема євро інтеграції залишається дуже важливою для майбутнього розвитку українського суспільства та, зокрема, його молодого покоління. Надсилаю Вам особисто, а також всім учасникам та конкурсантам свої щирі привітання та побажання».

Гліб Головченко, секретар Національної спілки журналістів України, президент Національного конкурсу шкільних газет: «Нам дуже приємно, що Представництво ЄС в Україні приділяє увагу українським юнкорам. Зокрема, наприклад, наприкінці минулого року під час зіркового юнкорівського прес-туру переможців Національного конкурсу шкільних газет, юнкори відвідали Представництво ЄС в Україні, де мали змогу поспілкуватися на тему перспектив євроінтеграції України з керівником Відділу преси та інформації представництва паном Золтаном Салаї та прес-аташе Представництва паном Давидом Стуліком. Дуже важливо, щоб починаючи зі шкільної лави діти дізнавалися про світові організації, адже коли вони стануть дорослими та отримають право голосу – вони будуть робити усвідомлений вибір, який буде оснований на достовірній інформації та фактах, а не на плітках або забобонах, як це іноді робить старше покоління. Зі свого боку ми бачимо, що з кожним роком кількість публікацій дітей на тему європейської інтеграції України зростає, покращується і їх якість. Сьогодні діти мають змогу брати участь у програмах, які фінансуються Європейським Союзом, в молодіжних обмінах, подорожувати разом з батьками, таким чином вони не тільки отримують теоретичну інформацію з книг, буклетів, але й бачать на власні очі»

Інформаційна довідка: Національний конкурс шкільних газет – набільша подія шкільного друку в Україні. Щороку в ній беруть участь сотні юнкорів з України, а також Болгарії, Росії та інших країн. Участь в XV Національному конкурсі шкільних газет взяли 3011 конкурсних робіт, серед яких стінні, друковані та електронні газети, теле-, фото- та радіорепортажі. Організатори конкурсу: Національна спілка журналістів України, Національна академія педагогічних наук України, Асоціація молодіжної преси України, Коледж преси та телебачення. Традиційно урочисте нагородження переможців Національного конкурсу шкільних газет відбулося в м. Миколаєві, який став столицею юнкорівського руху.

| | | | - | | | | | |