.
В планах – запрошення Президента України в краєзнавчий музей.

В планах – запрошення Президента України в краєзнавчий музей.

mlp / 15.12.2011

«Не будеш знати своєї історії – тобі твій корінь всохне» - говорить народна мудрість. І не можна цьому суперечити. Тепер всі гості та жителі міста, будуть мати можливість в повній мірі ознайомитися з історією нашого краю, в новому краєзнавчому музеї.


Вже дуже скоро завершиться реставрація Старофлотських казарм, де розміститься краєзнавчий музей нашого міста. Це дуже великий проект, що реалізовувався, достатньо, тривалий період. Все починалося, ще коли приміщення передавалися в обласну комунальну власність; ідея перенесення музею в це приміщення належить Миколі Петровичу Круглову, нашому губернатору, він, також, являється ініціатором завершення будівельного процесу. Тривалий час проводилися ремонтно-відновлювальні роботи, вдалося завершити проект, завдяки підтримки Кабінету міністрів та Президента України. Цієї зими, вже буде введено в експлуатацію комплекс Старофлотських казарм під музейне містечко. Дуже багато було питань пов’язано з виділенням коштів, тим не менше, було виділено із державного та обласного бюджетів на відновлення та реставрацію будівлі.
Цей проект розділений на дві частини: перша – це будівельні роботи, друга – реставраційні. Будівля Старофлотських казарм визнана пам’яткою архітектури Національного значення.
Події цієї осені показали, що це місце для музею було вибрано правильно, при прокладанні водопроводу, були знайдені захоронення: останки римського-воєнного табору, на території північного Причорномор’я. В планах – запрошення Президента України в краєзнавчий музей. Саме Віктор Федорович, можна сказати, благословив цей об’єкт, під час травневого візиту до Миколаєва. Всі обіцянки, щодо фінансування проекту, він виконав.
В архіві музею знаходиться двісті вісімдесят тисяч одиниць експонатів, також багато «ольвійських» колекцій виставленні в Києві та Одесі. Із відкриттям музею, всі експонати знайдуть своє місце. Сходи музею, також будуть представлені в якості експонату. Нажаль, не вдалося в повній мірі відновити первозданний вигляд, бо технології по яким будувалися сходи того часу, вже зникли. Вдалося відновити деякі елементи та опори.
Взагалі, нова будівля музею буде дуже гарною. Всі жителі міста Миколаєва з нетерпінням чекають на відкриття. З деякими людьми, що проходили повз музей, на якому завершуються будівельні роботи вдалося поспілкуватися, та спитати, що вони думають про цю будівлю:
Ігор 54 роки, працівник лікарні:
«Я думаю люди будуть цікавитися, будуть ходити сюди, я сам і онуків приведу, і дітей приведу. Я вважаю, цей музей, це прикраса нашого міста».
Олена 17 років, студентка:
«Дуже гарна будівля, дуже стара та водночас оновлена. Я бачу, тут люди працюють зранку до ночі. Я дуже чекаю на відкриття, щоб прийти сюди з друзями».
Анатолій 23 роки, перукар-стиліст:
«Я знаю, що тут буде музей. Я справді чекаю на відкриття та сподіваюся, що така гарна будівля стане прикрасою нашого міста».
Вдалося спитати не тільки, людей, що проходили повз, а також Гладун Світлану Миколаївну – начальника управління культури при облдержадміністрації:
«В Миколаєві є унікальні об’єкти, такі, як зоопарк, як дитяче містечко «Казка», і також цей список поповниться краєзнавчим музеєм. Для нас найголовніше, щоб цей музей став центром туризму, центром привабливості для гостей міста. Біля трьохсот тисяч експонатів зберігаються в архіві музею, нажаль люди не могли побачити все. Ми будемо намагатися зробити цей музей, дуже яскравою візитною карткою області».
Деякі секрети розкрив Володимир Анатолійович Михайлов – директор Обласного краєзнавчого музею:
«Всі працівники дуже задоволені, тим що в кінці цього року буде здана будівля, тому, що процес будівництва відбувався в два етапи. Для колективу – мати таку будівлю, біля чотирьох тисяч метрів квадратних, це дуже приємно, і ми все зробимо, щоб жителі міста, області, гості, побачили всі експонати, що знаходяться в нас в музеї. Тут кожна колекція, кожен експонат, знайде своє місце. Також в музеї буде відкрито кафе, де можна буде відпочити. Наш музей, має бути в числі найкращих музеїв України».

УКБ облдержадміністрації.

| | | | - | | | | | |