.
Соціальна місія працівників Миколаївської обласної служби зайнятості.

Соціальна місія працівників Миколаївської обласної служби зайнятості.

mlp / 04.11.2011

День працівника соціальної сфери в Україні встановлено Указом Президента України від 13 квітня 1999 року №374 «Про День працівника соціальної сфери».
Це свято відзначається кожної першої неділі листопада.
Соціальна робота – це мистецтво налагоджувати контакт з людьми, організовувати, підтримувати їх та спрямовувати на краще. Соціальному працівникові доводиться стикатися з різними сферами життя окремої людини і суспільства в цілому, надавати матеріально-побутову допомогу й морально-правову підтримку тим, хто її потребує.

Однією із соціальних служб, що постійно піклується про поліпшення соціального захисту людей, є державна служба зайнятості. Робота – першооснова розвитку особистості, запорука гідного життя. Тож, допомогти людям знайти її – дуже важливо і відповідально. Колективи працівників центрів зайнятості Миколаївської області намагаються активно виконувати цю складну, але важливу місію.
За 10 місяців 2011 року послугами обласної служби зайнятості скористалися 52,2 тисячі незайнятих громадян, 21,9 тисяч осіб знайшли собі роботу за сприянням центрів зайнятості, 5,8 тисяч безробітних проходили професійне навчання, 9,8 тисяч незайнятих громадян залучені до оплачуваних громадських робіт, 1,6 тисячі громадян працевлаштовані на додаткові робочі місця, що створені шляхом надання дотацій роботодавцям за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.
Центри зайнятості Миколаївської області цього року перейшли на роботу в новітній Єдиній інформаційно-аналітичній системі (ЄІАС.NET).

Удосконалення надання послуг клієнтам служби зайнятості здійснюється за рахунок орієнтації на швидке, якісне та повноцінне обслуговування клієнтів служби зайнятості за допомогою інформаційної підтримки процесів надання послуг, автоматизації процесу підбору роботи.

В умовах, що диктує сучасний ринок праці, знайти та утримати робоче місце важко, і це негативно позначається на психології його учасників. Саме тому психологічна та інформаційна підтримка безробітних громадян та роботодавців з боку працівників служби зайнятості часто стає кориснішою, ніж матеріальна допомога.

Служба зайнятості дедалі активніше співпрацює з соціальними партнерами: відділами та управліннями органів місцевої виконавчої влади, роботодавцями, профспілками, іншими соцпартнерами з метою вирішення проблем зайнятості громадян Миколаївщини.

З нагоди Дня працівника соціальної сфери найкращих працівників центрів зайнятості області відзначили Почесними грамотами та Подячними листами Міністерства соціальної політики України, обласної державної адміністрації, обласної ради, обласної ради профспілок, міськвиконкому та Державного і обласного центрів зайнятості.

Відділ організаційної роботи та взаємодії з соціальними партнерами та громадськістю ОЦЗ.

| | | | - | | | | | |