.
С 1 октября по 31 октября 2011 г. проводится Месячник безопасности при использовании газа в быту.

С 1 октября по 31 октября 2011 г. проводится Месячник безопасности при использовании газа в быту.

mlp / 06.10.2011

У зв’язку з наближенням опалювального сезону на порядку денному – питання безпечного та раціонального використання газу.
Це означає, що необхідно утеплювати наші будинки, економно споживати газ, не користуватися газовими плитами для обігріву приміщень, не допускати спалювання газу без потреби, використовувати побутові газові прилади тільки за призначенням і встановлювати їх згідно з проектом, тільки силами спеціалізованих організацій.

Вимагайте від житлово-комунальних служб чищення димоходів !!!
Один примірник акту перевірки димових та вентиляційних каналів повинен передаватись у газове господарство. Термін дії актів – 12 місяців.

Категорично забороняється самостійно підключати, відключати та переставляти газові прилади, а також ремонтувати їх. Усі ремонтні роботи та монтаж газових приладів повинні виконуватися тільки працівниками газового господарства!

Звертайтеся в служби обслуговування та ремонту газового обладнання:
Центральний район – вул. Будьонного, 2; тел.36-13-03, 36-03-07; Ленінський район – вул. Космонавтів, 58; тел. 55-86-88, 55-89-55; Заводський район – вул. Будьонного, 2; тел. 47-47-53, 47-97-76; Корабельний район – вул. Артьома, 1 а; тел. 25-22-04
КПО (комунально-побутові об’єкти) – вул. Будьонного, 2; тел. 47-81-90.
У Жовтневому районі – тел.: 25-31-62; у Миколаївському районі – тел.: 51-60-84

При виявленні запаху газу необхідно припинити користування газовими приладами, провітрити приміщення, викликати аварійну службу за телефоном 104, а в селах – місцевого слюсаря, який обслуговує газову систему.

УЕГГ м. Миколаєва проводить обов’язкову періодичну безкоштовну повірку по вул. Чигрина, 159, встановлених у населення лічильників газу, які були в експлуатації: роторні – більше 5 років; мембрані – більше 8 років.. На час проведення повірки лічильників, нарахування за спожитий газ здійснюється відповідно до середньомісячного обсягу споживання природного газу в аналогічному періоді (опалювальному або між опалювальному) попереднього року або фактичному періоді споживання.

Шановні споживачі природного газу, в яких встановлено лічильники газу!
Забезпечуйте доступ до своїх квартир працівникам УЕГГ м. Миколаєва для демонтажу приладів обліку і подальшого проведення повірки лічильників та їхнього установлення.
Своєчасно не повірені лічильники, відповідно до п. 2 ст. 11 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» від 11.02.1998 р., визнаються непридатними для подальшого використання і не є комерційними вузлами обліку. Відмова від держповірки дає право абонентській службі УЕГГ м. Миколаєва ПАТ «Миколаївгаз» проводити нарахування за спожитий природний газ за нормами споживання згідно з Постановою КМУ № 619 від 08.06.1996 р.

УЕГГ м. Миколаєва рекомендує до придбання житлової власності вимагати від продавців документи, які підтверджують проведення перевірки існуючих лічильників газу.
За інформацією звертайтесь за телефонами: 67-49-41; 67-49-57.

Центральна лабораторія УЕГГ м. Миколаєва надає наступні послуги:

Перевірку димових та вентиляційних каналів відповідно ПБСГУ:
- димових каналів опалювальних печей, ємкісних водонагрівачів для опалення і опалювальних котлів, які працюють сезонно, - не рідше 1 разу на рік перед початком опалювального сезону, які працюють цілий рік, - 2 рази на рік (навесні і восени);
- димових каналів опалювально-варильних печей - не рідше 2 разів на рік: перед початком опалювального сезону і після його закінчення;
- димових каналів від газових проточних і ємкісних водонагрівачів для гарячого водопостачання, ресторанних плит - не рідше 1 разу на 6 місяців при цегляних і комбінованих (цегляні і азбестоцементні, цегляні і керамічні) димоходах і не рідше 1 разу на рік - при металевих (з товщиною стінки не менше 3 мм), азбестоцементних, гончарних, а також димоходів, виконаних із спеціальних блоків жаростійкого бетону.

Нагадуємо, що вентиляційні канали підлягають перевірці і прочищенню одночасно з димовими. В разі відсутності димових каналів, вентиляційні канали підлягають перевірці 1 раз на рік.

Контактні телефони: 67-49-12; 67-49-50

| | | | - | | | | | |