.
«Народный милиционер».

«Народный милиционер».

mlp / 18.06.2010

2010 рік багатий на пам’ятні дати в службах, що входять в структуру УМВС України в Миколаївській області. Та серед них окреме і до того ж почесне місце займає чергова 7-ма річниця з Дня створення служби дільничних інспекторів міліції України. Хоча насправді її працівники, яких журналісти охрестили народними міліціонерами, по праву можуть відмічати 87-му річницю з дня створення цієї легендарної служби. Адже, за своє довголіття серед міліцейських служб, вона по праву займає почесне, друге місце після служби карного розшуку, співробітники якого нещодавно відсвяткували 91–шу річницю з дня створення.

Щоб там не казали недоброзичливці, а співробітники цих двох служб багато десятиліть служать пліч-о-пліч. І нерідко молоді дільничні, за роки служби в ДІМ, набравшись досвіду оперативної роботи, згодом продовжують службу в рядах карного розшуку. В подальшому досягаючи значних посад в міліцейській кар’єрі.

Щоб не бути голослівним, звернусь до статистики УМВС області. Згідно неї майже кожен третій(!) злочин по лінії карного розшуку на своїй території розкривають саме дільничні. І не лише завдяки професійній майстерності, а, перш за все, завдячуючи своїй близькості до простих громадян. Які завжди, в разі необхідності, прийдуть на допомогу своєму дільничному, особливо в питанні розкриття злочинів, скоєних на підвідомчій йому території. За це дільничних й називають «народними міліціонерами».

Нині на захисті прав і свобод громадян, жителів Миколаївської області, стоять 540 дільничних інспекторі та їх помічників. Керівництво УМВС України в Миколаївській області належним чином оцінило вклад дільничних в боротьбу зі злочинністю і профілактику правопорушень. Так, до чергової річниці цієї служби було підготовлено наказ про заохочення її кращих працівників. Згідно наказу, підписаного начальником УМВС України в Миколаївській області полковником міліції Михайлом Анатолійовичем Слєпаньовим, 62 дільничних заохочені грошовими преміями, 63 нагороджені відзнаками МВС і УМВС області. Серед них і 12 ветеранів цієї важливої для країни служби. А матеріали відносно старшого дільничного Новоодеського РВ УМВС області, майора міліції Скребця Віктора Борисовича, направлені в Київ для нагородження його відзнакою МВС України «Зразковий дільничний інспектор».

В свою чергу місцева влада і органи місцевого самоврядування на місяцях також заохотили дільничних інспекторів міліції, які досягли вагомих результатів в роботі на території населених пунктів, які вони обслуговують. Це стане надійною запорукою майбутньої плідної служби «народних міліціонерів».

Прес-служба УМВС у Миколаївській області.

| | | | - | | | | | |