.
За что водитель может заплатить милиции.

За что водитель может заплатить милиции.

mlp / 08.06.2007

4 июня постановлением Кабмина № 795 утвержден Перечень платных услуг, которые могут предоставляться органами и подразделениями Министерства внутренних дел.

Согласно этому документу платными могут быть следующие услуги водителям транспортных средств:
1. Державний технічний огляд автомобілів, автобусів, мототранспорту та причепів, огляд транспортних засобів під час реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку, видачі дозволу на переобладнання або заміну номерного агрегату, оформлення допуску до перевезення небезпечних вантажів.
2. Оформлення реєстраційних документів і документів на право керування транспортними засобами.
3. Оформлення свідоцтв про підготовку водіїв транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі.
4. Перевірка із застосуванням діагностичного обладнання і контрольно-вимірювальних приладів відповідності технічного стану транспортних засобів вимогам безпеки дорожнього руху.
5. Перевірка з видачею екологічної картки (форма картки та порядок перевірки встановлюються МВС) двигунів транспортних засобів на вміст шкідливих речовин у відпрацьованих газах.
6. Оформлення свідоцтв про допуск транспортних засобів до перевезення небезпечних вантажів.
7. Проведення (з видачею відповідних документів) оцінки вартості транспортного засобу або номерного вузла та агрегату.
8. Зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках і стоянках Державтоінспекції.
9. Розроблення для суб’єктів господарської діяльності, що належать до сфери управління МВС, проектів побудови локальних та корпоративних мереж, консультаційно-методичні послуги з цих питань.
10. Термінове оформлення та видача (протягом одного, трьох робочих днів) реєстраційних та дозвільних документів, передбачених пунктами 2, 3, 6 цього переліку.
11. Ламінування документів.
12. Виготовлення номерних знаків для транспортних засобів.
13. Реєстрація (перереєстрація) транспортних засобів.
14. Приймання іспитів з Правил дорожнього руху та навичок керування транспортними засобами.
15. Оформлення та видача дозволів і погоджень на:
встановлення і використання на транспортних засобах спеціальних звукових і/або світлових сигнальних пристроїв синього або жовтого кольору;
перевезення великогабаритних, великовагових, небезпечних та спеціальних вантажів.
16. Надання практичної допомоги з питань приведення матеріально-технічної бази та документації у відповідність із встановленими вимогами до провадження підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією транспортних засобів.
17. Оформлення технічних умов на переобладнання транспортного засобу.
18. Проведення перевірки (з оформленням відповідних документів) відповідності автомобілів, причепів (виготовлених самостійно) вимогам безпеки дорожнього руху, нормам і стандартам.
19. Оформлення дозволу на заміну номерного агрегату транспортного засобу.
20. Розроблення комп’ютерних макетів та організація виготовлення номерних знаків транспортних засобів, які виготовляються на індивідуальне замовлення їх власників, і касет для номерних знаків.
21. Підготовка документів та оформлення висновку про подальшу експлуатацію транспортного засобу, ідентифікаційні номери кузова (рами) якого підроблені або який розшукується правоохоронними органами іноземних держав.
22. Доставка, зокрема з використанням спеціальних транспортних засобів, затриманих або технічно несправних транспортних засобів до місця зберігання.
23. Проведення перевірки даних (з видачею в разі потреби відповідної довідки) про реєстрацію (перереєстрацію) транспортного засобу або його перебування в розшуку, встановлення року виготовлення транспортного засобу, справжності реєстраційних документів, підтвердження факту придбання (митного оформлення) транспортного засобу та надання іншої інформації про транспортний засіб.
24. Проведення перевірки даних про реєстрацію (перереєстрацію) транспортного засобу або його перебування в розшуку, встановлення року виготовлення транспортного засобу, справжності реєстраційних документів, підтвердження факту придбання (митного оформлення) транспортного засобу та надання іншої інформації про транспортний засіб з використанням можливостей Національного центрального бюро Інтерполу та обліку правоохоронних органів іноземних держав (з видачею в разі потреби відповідної довідки).
25. Проведення перевірки даних (з видачею в разі потреби відповідної довідки) про видачу або вилучення посвідчення водія, допуск водія до перевезення небезпечних вантажів, причетність до дорожньо-транспортної пригоди, скоєння порушень Правил дорожнього руху.
26. Оформлення документів, пов’язаних з придбанням або реалізацією транспортних засобів та кузовів (рам).
27. Розроблення, випуск і розповсюдження методичної літератури та засобів наочної агітації з питань забезпечення безпеки дорожнього руху.
28. Реалізація учасникам дорожнього руху продукції Державтоінспекції, перелік якої встановлюється МВС.
29. Обстеження з виїздом на місце території або окремих ділянок автомобільних доріг, вулиць і залізничних переїздів, на яких планується проведення ремонтно-будівельних та інших робіт, розміщення об’єктів дорожньої інфраструктури, автокооперативів, споруд дорожнього сервісу, установлення рекламних носіїв тощо.
30. Виїзд на місце стоянки транспортного засобу для проведення його технічного огляду.
31. Доставка на замовлення реєстраційних документів та номерних знаків за зазначеною замовником адресою.
32. Надання поліграфічних та комп’ютерних послуг під час оформлення реєстраційних документів, посвідчень водія, дозволів та інших документів.
33. Оформлення та видача довідок про обставини дорожньо-транспортних пригод (крім випадків, передбачених законодавством).
34. Маркування автомобілів, установлення технічних пристроїв та систем для забезпечення захисту транспортних засобів від незаконного заволодіння.

| | | | - | | | | | |