.
Обласна та міська влада об’єднують свої зусилля.

Обласна та міська влада об’єднують свої зусилля.

mlp / 01.06.2007

1 вересня 2008 року – таку дату здачі першої черги нового приміщення Миколаївського Муніципального колегіуму назвав голова Миколаївської облдержадміністрації Олександр Садиков під час свята останнього дзвоника. У святковій церемонії також взяв участь миколаївський міський голова Володимир Чайка – випускник колегіуму в ті часи, коли він був ще 38-ю математично-природничою школою.

Аби названа дата стала реальністю, обласна та міська влада об’єднують свої зусилля. А поки що учні «тимчасово», вже майже другий десяток років мешкають в напівзруйнованій будівлі на вул.Садовій (старі класи) та в колишньому дитсадку (малеча).

Перша черга – а це навчальний корпус і комплекс, до якого входять їдальня, актовий та спортивний зали, - потребує 13 мільйонів гривень. Загальна вартість проекту «під ключ» - 26 мільйонів. Наразі на будівельному майданчику об’єкта ведуться роботи, але для їх продовженні потрібні гроші.
За словами Олександра Садикова, щонайменш 3 мільйони гривень область виділить на будівництво школи за «ташлицькою» програмою.
«Для того, щоб забезпечити решту фінансування, облдержадміністрація складе угоду з міськвиконкомом, і ми разом успішно добудуємо цей об’єкт. Ми зобов’язані це зробити, адже цей навчальний заклад – кращий в області. Можливо, мені як випускнику миколаївської гімназії №2 хотілося б, щоб такі показники мала моя рідна школа, але цифри – річ вперта, говорять самі за себе. Тому я радо вітаю сьогодні і педагогічний колектив, і батьків, і учнів Муніципального колегіуму не лише із закінченням навчального року, а й з тим, що вони навчаються в елітному закладі – елітному з інтелектуальної точки зору».

Майбутня еліта нації має й навчатися в елітному приміщенні. Губернатор окремо наголосив: колегіум повинен і далі залишатися закладом доступним всім обдарованим дітям, незалежно від соціального чи матеріального статусу їх батьків. І в кожному класі має бути не менше п’яти учнів з районів області.

До речі, зараз така політика проводиться. За словами директора колегіуму Сергія Січка, в школі навчаються діти як з ближніх районів – Миколаївського, Жовтневого, Очаківського, Баштанського, так і віддалених – Березанського, Казанківського, Врадіївського, Кривоозерського.

Отже, можновладці зроблять все можливе, аби здібна дітлашня покинула нарешті аварійну стару будівлю на вулиці Садовій і якомога швидше відсвяткувала новосілля. З цією метою облдержадміністрація і мерія клопотатимуть про виділення на це коштів із Держбюджету-2008, тоді справа стане за співфінансуванням на місцевому рівні та добудовою. А нові стіни, які обов’язково стануть рідними для школярів, допомагатимуть їм брати нові інтелектуальні висоти.

Прес-служба ОДА

| | | | - | | | | | |