Главная / Газета "Инвестор" / Новости

Миколаївцям відповіли на найчастіші запитання про роботу «зелених» автобусів.

Від мешканців та гостей міста Миколаєва надходить низька запитань про особливості роботи комунальних «зелених» автобусів.

У підприємстві «Миколаївпастранс» надали відповіді на найбільш популярні запитання серед пасажирів.

Чи відміняються в «зеленій» зоні карантинні обмеженя для транспорту?

За Постановою Кабінету Міністрів України від 16 червня 2021 р. № 611 з 17 червня 2021 р. на території України встановлюється “зелений” рівень епідемічної небезпеки. Для громадського транспорту всі обмеження зберігаються. А саме: - Перевезення здійснюються за кількістю місць для сидіння та за наявності засобів захисту органів дихання (маски, респіратори).

Як працюють пільги в автобусах?

Перелік категорій громадян, для яких зберігається пільговий проїзд в ранкову годину! Це: - учасники бойових дій; - співробітники правоохоронних органів та військовослужбовці; - пенсіонери, які працюють в установах соціального захисту міста; - співробітники закладів охорони здоров’я, що мають право на пільговий проїзд; - особи з інвалідністю; - особи, які супроводжують особу з інвалідністю І групи або дітей з інвалідністю (не більше однієї особи, яка супроводжує особу з інвалідністю І групи або дитину з інвалідністю). Нагадуємо, що починаючи з 01.09.2020 року з 07:00 до 10:00 скасовується безкоштовний проїзд пільговим категоріям людей, крім вихідних та святкових днів, за винятком категорій, що вказані вище. Доповнення до рішення виконкому від 31.08.2020 №757 «Про організацію перевезень громадським транспортом у м. Миколаєві в умовах карантину для пільгових категорій».

Чи повинен пасажир вимагати квиток у водія?

Під час проїзду в автобусах пасажир зобов'язаний мати при собі квиток. Ви маєте право вимагати його у водія. Квиток – це ваш проїзний документ, який дає право на отримання транспортних послуг! На маршрутах працюють контролери, які перевіряють наявність квитків і документів (що дають право на пільговий проїзд). Закон України про автомобільний транспорт (Стаття 41. Основні права та обов'язки пасажира)

Чи можна перевозити тварин в автобусах?

У разі перевезення домашніх тварин автомобільним транспортом у салоні транспортного засобу допускається перевозити дрібних тварин у кошиках, сумках із суцільним дном, птахів у клітках, собак у намордниках за наявності повідка, за умови, що тварини не забруднюють салон та речі пасажирів і розташовуються на підлозі, а за наявності підстилки - на сидінні (під час перевезення в таксі). (Згідно із Постановою Кабінету Міністрів України від 16.11.2011 №1402).

Источник: СВІДОК.info