Главная / Газета "Инвестор" / Новости

Городской голова А. Сенкевич провел рабочую встречу с генеральным директором компании QTerminals, которая выиграла конкурс по концессии порта «Ольвия».

3 листопада міський голова Олександр Сєнкевич провів робочу зустріч із генеральним директором компанії QTerminals W.L.L. Невіллом Робертом Стенфілдом Біссетом.

У заході також взяли участь віцемер Юрій Андрієнко, керівник департаменту ЖКХ Сергій Коренєв, консультанти ТОВ «Кютерміналз Ольвія» Райвіс Вецкаганс та Вікторія Бондарець.

Нагадаємо, що цього року компанія QTerminals W.L.L. була визнана переможцем конкурсу щодо концесії порту «Ольвія». А влітку між Міністерством інфраструктури України, Адміністрацією морських портів, QTerminals W.L.L. та ТОВ «Кютерміналз Ольвія» було підписано концесійний договір.

Генеральний директор компанії QTerminals привітав Миколаївського міського голову та зазначив, що розвиток порту «Ольвія» може стати драйвером позитивних перетворень в нашому регіоні.

- Розвиток порту дасть нові можливості не тільки місту, а області. Це дозволить покращити синергію між різними галузями промисловості, сільським господарством, створити нові робочі місця, розвинути інфраструктуру міста, - сказав Невілл Роберт Стенфілд Біссет.

За його словами, компанія вже втілила важливі для міста проєкти. Зокрема, миколаївським закладам охорони здоров’я, що є базовими для лікування хворих на коронавірус, надано допомогу. Іноземний інвестор готовий брати участь в інших проєктах, що позитивно вплинуть на Миколаїв.

Під час зустрічі йшлося про те, що відповідно до існуючих планів порт «Ольвія» буде стрімко розвиватися. Через це можуть виникати деякі проблеми росту. Вони, зокрема, пов’язані зі збільшенням кількості великовантажного транспорту на дорожніх артеріях Миколаєва.

Мер Олександр Сєнкевич зазначив, що у міста є стратегія подолання транспортної проблеми. Так, є доцільним створення нової розв’язки.

- Будівництво тунелю під залізничним переїздом, що розділяє Корабельний район на дві частини, є важливим для міста питання з точки зору вирішення транспортної проблеми, - підкреслив Олександр Сєнкевич.

Такий об’єкт дозволить вантажівкам безперешкодно потрапляти до портів, не утворюючи затори. За словами Сергія Коренєва, вже є ескіз. Передбачається, що в реалізації планів візьмуть участь й представники стивідорних компаній. Наразі обирається виконавець передпроєктних робіт.

Також з метою розвантаження міських магістралей планується побудувати об’їзну дорогу від села Шевченкове Вітовського району до портів Корабельного району. В Миколаєві мають побудувати декілька кілометрів транспортної артерії. Вже оголошено тендер на проєктування міської ділянки вказаної дороги.

Генеральний директор компанії QTerminals W.L.L. Невілл Роберт Стенфілд Біссет висловив зацікавленість в проєктах та готовність надати допомогу для втілення їх у життя.

Источник: Николаевский горсовет