Главная / Газета "Инвестор" / Новости

Александр Сенкевич призвал граждан максимально соблюдать условия карантина в связи с ростом заболеваемости COVID-19.

15 вересня під час прямого ефіру в соцмережах міський голова Олександр Сєнкевич прокоментував ситуацію з захворюваністю на COVID-19 у Миколаєві.

- Епідситуація залишається напруженою. Статистика дуже сумна. 15.09.2020 в Миколаєві виявлено 70 нових випадків захворювання на коронавірус. Кількість хворих збільшується щодня. У 22 міських школах 56 класів закриті на карантин. В лікарні №1 станом на ранок 15 вересня перебуває 132 людини в стані середньої важкості, дев'ять осіб на кисневій терапії, - сказав Олександр Сєнкевич.

Міський голова повідомив сумну новину: вчора від COVID-19 у Миколаєві померли три особи, дві з них у лікарні №1, одна - в лікарні №3. Останній - чоловік віком 30 років.

- Минулого тижня, після того, як лікарня №3 почала приймати хворих на коронавірус, там лікується 81 пацієнт, з них 53 - з підтвердженим діагнозом, 5 - наразі у реанімації, 1 - підключений до апарату ШВЛ.

Олександр Сєнкевич вкотре звернувся до містян чітко дотримуватись вимог карантину, не бути легковажними. У людних місцях він закликав носити медичні маски.

- Для експерименту я їхав в машині по місту, вийшов на вулиці М. Морській і пр. Центральному. Подивився всі маршрутки, які проїжджають. Одиниці сидять в масках. Одиниці. І коли ви сідаєте всі без масок, ви, по-перше, можете заразитися самі, а по-друге, заразити інших, якщо ви вже заражені. Почуйте мене. За минулу добу три людини померли від COVID-19. Це не десь в Італії, Іспанії, Києві. 70 людей виявлено за добу. Ця кількість щодня збільшується. Кількість хворих, які зі стану середньої важкості переходять у важкий стан збільшується, - сказав Олександр Сєнкевич.

Якщо статистика хворих на коронавірус буде збільшуватися такими темпами і надалі, Миколаїв може перейти у "червону зону", що означатиме введення додаткових обмежень.

Під час ефіру міський голова також розповів, що має намір звернутися в поліцію, щоб правоохоронці штрафували містян, які не користуються захисними масками в громадському транспорті.

Источник: Николаевский горсовет