Главная / Газета "Инвестор" / Новости

Исполком горсовета согласовал принятие архива ЧСЗ.

Сьогодні, 9 вересня, на засіданні виконавчого комітету міської ради було ухвалено питання щодо формування архіву ПАТ «ЧСЗ».

З даного питання доповіла директорка департаменту міського голови Юлія Литвинова.

- Цим рішення виконкому міської ради визначається порядок прийняття на зберігання з подальшим впорядкуванням документів, які надходять до нас від ліквідатора ПАТ «ЧСЗ». Це дуже великий обсяг документів, - сказала Юлія Литвинова. – Треба сказати, що цьому рішенню передувала велика робота.

Архів ЧСЗ – це сотні тисяч справ. Наразі він знаходиться в неупорядкованому стані. Після прийняття на зберігання документів знадобиться не один рік для їх наукової обробки.

В архіві ЧСЗ знаходяться документи, що безпосередньо впливають на оформлення пенсії. Аби люди за відповідними довідками не їздили до іншого міста, важливо, щоб він знаходився саме в Миколаєві

- Зберігання та впорядкування архівних документів ЧСЗ - важливі для міста питання. Ми будемо їх вирішувати, - сказала очільник департаменту міського голови.

Відповідно до ухваленого сьогодні рішення відділу інформації та використання документів ліквідованих установ (трудовий архів) Миколаївської міської ради розпочне прийняття від публічного акціонерного товариства «Чорноморський суднобудівний завод», яке знаходиться в стадії процедури банкрутства, на зберігання документів із кадрових питань (особового складу) в неупорядкованому стані на безоплатній основі. Крім того, архівному відділу Миколаївської міської ради доручено розпочати науково-технічне опрацювання архівних документів.

Источник: Николаевский горсовет