Главная / Газета "Инвестор" / Новости

Стоимость проезда школьников в общественном транспорте не изменилась.

Розпочався новий навчальний рік. У батьків виникають питання щодо проїзду школярів у громадському транспорті, чи є якісь зміни. Останній документ, який регламентує вартість проїзду, був прийнятий два роки тому – це рішення виконкому ММР №607 від 22.06.2018 «Про встановлення тарифів на перевезення одного платного пасажира та багажу у м. Миколаєві автобусами, які здійснюють пасажирські перевезення у режимах руху «маршрутного таксі» та «звичайний» (зі змінами від 10.05.2019).

У п.3 зазначеного рішення, зокрема, вказано «З метою соціального захисту дітей та підлітків, встановити для дітей шкільного віку від 6 до 14 років у період з 1 вересня до 1 червня вартість проїзду автобусами на міських маршрутах у розмірі 3,00 грн. за одну поїздку пасажира»

Щодо обмежень, які були введені відповідно до карантинних вимог, у частині організації громадських перевезень, то виконком Миколаївської міської ради прийняв наступне рішення: «Встановити з 01.09.2020 на період карантину скасування проїзду пільговим категоріям людей з 07:00 до 10:00 щоденно, крім вихідних та святкових днів, за винятком таких категорій:

- учасники бойових дій;

- співробітники правоохоронних органів та військовослужбовці;

- пенсіонери, які працюють в установах соціального захисту міста;

- учні закладів загальної та середньої освіти»

Відтак, школярі можуть пересуватися громадським транспортом без обмежень з вартістю проїзду відповідно до рішення №607 від 22.06.2018.

Щодо проїзду в комунальному транспорті (транспорт КП «Миколаївелектротранс» і КП «Миколаївпастранс»), то ним школярі користуються безкоштовно.

Источник: Николаевский горсовет