Главная / Газета "Инвестор" / Новости

Підписано меморандум співпраці між обласною радою та будівельною компанією NZD/INSAAT.

Меморандум співпраці було підписано 23 липня між Миколаївською обласною радою, що була представлена першим заступником голови Миколаївської обласної ради Тахіром Садрідіновим та будівельною компанією NZD/Insaat, представлена координатором компанії Мустафою Устаоглу.



Даний меморандум підтверджує відносини та наміри співпраці між сторонами з метою реалізації потреби області у авіаційних послугах, у тому числі розвитку та модернізації Миколаївського міжнародного аеропорту.

Участь в зустрічі з представниками компанії NZD/Insaat взяли голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко, депутати обласної ради Григорій Ташлик, Володимир Поточняк, Анна Воронок, Володимир Колесніков.

" В 2015 році, коли почалась наша каденція, ми говорили про Миколаївський аеропорт як про підприємство, останні активи якого необхідно продати. Ми почали шукати шлях як розвивати підприємство, що мало заборгованість.

Сьогодні наш аеропорт уже є об'єктом для інвестицій і надає послугу для суспільства. Звичайно, це потребує значних капіталовкладень. Сьогоднішня зустріч –це шляхи пошуку розвитку для аеропорту. Особисто моєю позицією завжди було вкладати кошти та розвивати нашу комунальну власність.

Всі процеси сьогодні відбуваються прозоро і ми маємо право укладати Меморандум. Фактично нам ніхто не допоміг в розвитку аеропорту. Розвиток аеропорту- це ризики, вкладання коштів, критика. Але ми як господарі та керівники повинні розвивати аеропорт",- зазначила Вікторія Москаленко.

Представники компанії NZD/Insaat презентували стратегію та поетапність втілення проекту в життя. В планах - через 2 роки Миколаїв матиме дійсно сучасний аеропорт. За оптимістичними прогнозами – протягом 4х років пасажиропотік буде збільшено до 4 млн пасажирів на рік. Також з початком будівництва стане можливим забезпечити близько 800 осіб робочими місцями, а з початком роботи аеропорту – 300.

Компанія NZD/Insaat вже мала досвід роботи на ринку України – це Харківський аеропорт. Подібний проект планується втілити в Миколаєві.

Джерело: Миколаївська облрада