Главная / Газета "Инвестор" / Новости

Исполком городского совета согласовал размер ежемесячной платы за обучение детей в начальных специализированных художественных учебных заведениях Николаева.

У середу, 24 червня, виконком міської ради погодив рішення про встановлення щомісячної плати та додаткових пільг за навчання у мистецьких школах м. Миколаєва на 2020-2021 навчальний рік.

Начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини міської ради Юрій Любаров зазначив, що тарифи у порівнянні з минулом роком не змінилися.

Передбачено додаткові пільги з плати за навчання у розмірі 100% для дітей військовослужбовців Збройних Сил України строкової та контрактної форми служби та працівників органів внутрішніх справ, загиблих при виконанні службових обов’язків, дітям, батьки яких є учасниками проведення операції об’єднаних сил (АТО), а також дітям, батьки яких загинули під час участі у проведенні операції об’єднаних сил (АТО).

Встановлено додаткові пільги з плати за навчання у розмірі 50% дітям, батьки яких є учасниками бойових дій на території інших країн.

З 01.09.2020 року щомісячну батьківську плату за навчання дітей у мистецьких школах м. Миколаєва, у залежності від обраного фаху навчання, затверджено у таких розмірах:

- фортепіано – 280 грн;
- гітара, вокал – 330 грн;
- струнно-смичкові – 230 грн;
- духові, ударні інструменти – 230 грн;
- хорове – 220 грн;
- театральне відділення – 220 грн;
- хореографія – 250 грн;
- баян, акордеон, домра, балалайка, бандура – 190 грн;
- художнє відділення в школах мистецтв та ДМШ № 8 – 270 грн;
- дитяча художня школа – 300 грн.

Детальніше про те, хто має право на стовідсоткові пільги, та які документи потрібні для їх отримання - за посиланням

Источник: Николаевский горсовет