Главная / Газета "Инвестор" / Новости

Правительство расширило перечень разрешенных во время карантина видов деятельности.

25 березня на засіданні Кабінету Міністрів України прийнято зміни до постанови КМУ № 211 «Про запобігання поширення на території України коронавірусу СОVID-19», які знімають запроваджену на час карантину заборону зі здійснення певних видів діяльності, повідомляє прес-служба Мінекономіки.

«Ми постійно ведемо діалог з бізнесом, ми почули бізнес і враховали їх пропозиції. Спільно напрацьовані зміни є важливими з точки зору забезпечення продовольчої, економічної та енергетичної стабільності держави. Нам важливо забезпечити українців усім необхідним на час карантину, зберегти робочі місця, і разом з тим, дотримуватися заходів безпеки», - прокоментував міністр І. Петрашко.

На період карантину знята заборона щодо оптової торгівлі харчовими продуктами, торгівлі ветеринарними препаратами, здійснення ветеринарної практики, продажу кормів, пестицидів і агрохімікатів, насіння і садивних матеріалів, а також деяких інших видів діяльності. Уряд також пом’якшив умови пасажирських перевезень, які здійснюються підприємствами для виробничих потреб.

Обов’язковою умовою здійснення зазначених видів діяльності, а також під час пасажирських перевезень, є забезпечення відповідного персоналу, водіїв і пасажирів засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.