Главная / Газета "Инвестор" / Новости

Запланированное на 17 марта заседание сессии горсовета все же состоится, потому что нужно принять ряд важных решений. А. Сенкевич.

16 березня на позачерговому засіданні комісії з питань ТЕБ та НС міста Миколаєва міський голова О. Сєнкевич сказав:
«Зупинити коронавірус ми не можемо, втім у наших силах стримати його поширення, що дасть можливість краще підготуватися, зменшити навантаження на медичні заклади та фахівців галузі. Вважаю, що такі превентивні заходи сьогодні надзвичайно необхідні».

Заплановане на 17 березня засідання сесії міськради все ж відбудеться, бо треба прийняти низку важливих рішень. Зокрема, керівник міста винесе на розгляд депутатів рішення щодо перерозподілу бюджетних коштів:
- виділення коштів на придбання засобів індивідуального захисту для працівників медичних закладів;
- придбання одноразових контурів для апаратів штучної вентиляції легень (в медичних закладах Миколаєва в наявності 59 апаратів ШВЛ);
- виділення 10 млн грн. для управління охорони здоров’я міськради на придбання засобів індивідуального захисту, що дозволять сповільнити поширення коронавірусу на території Миколаєва;
- поповнення резервного фонду бюджету міста на 5 млн. грн.

«Слід врешті зупинити цю паніку. Протягом кількох тижнів фахівці працюють над тим, аби забезпечити миколаївців необхідною допомогою. Управлінню охорони здоров'я поставлено завдання оголосити закупівлю додатково 2 апаратів ШВЛ та апарат для молекулярної діагностики вірусних захворювань iPonatic», - наголосив мер Миколаєва.

За інформацією відділу інформаційного забезпечення департаменту міського голови.