Главная / Газета "Инвестор" / Новости

В Николаеве вводят меры безопасности.

Заходи обумовлені зростанням захворюваності на ГРВІ, грип груп А,В і спалахом коронавірусу.

В мерії 11 березня відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС з питання профілактики та попередження вірусних захворювань, повідомив відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови.

Перший заступник мера В. Криленко доповів, що станом на сьогодні в Миколаєві епідеміологічний поріг перевищено на 2,7%. В місті з 12 березня введено карантин для навчальних закладів середньої освіти на три тижні. Можлива організація дистанційного навчання з використанням всіх сучасних технологій.
На карантин йдуть заклади технічної професійної освіти.
Дитячі садочкии не працюватимуть 12 і 13 березня. До понеділка буде відпрацьована схема роботи дошкільних закладів надалі. Зокрема пропонується організація чергових груп. Про прийняте рішення буде повідомлено додатково.
За попередніми підрахунками, аби забезпечити навчальні заклади міста необхідними засобами профілактики і гігієни, необхідно близько 5 мільйонів гривень.

Начальник управління охорони здоров’я Ірина Шамрай нагадала, що медичні заклади міста готові до будь-яких ситуацій. На минулому тижні були проведені відповідні навчання щодо розгортання госпітальної бази на випадок виявлення підозри на коронавірус. На минулому тижні зареєстровано понад 3000 випадків захворювання на ГРВІ і грип, що на 17% більше за позаминулий тиждень. Ірина Валентинівна підкреслила: є необхідність додаткової закупівлі дезінфікуючих засобів для закладів охорони здоров’я. Сьогодні спостерігається дефіцит товарів, що забезпечують особисту гігієну: медичні маски, безконтактні термометри, антисептичні засоби.

Представник Держпродспоживслужби в Миколаївській області наголосила, що протиепідемічні заходи необхідно проводити на усіх підприємствах, в установах та закладах міста, забезпечити їх гігієнічними засобами, вимагати від працівників суворого дотримання особистої гігієни і провітрювання всіх приміщень.

В муніципальному транспорті буде проводитись санітарна обробка і провітрювання машин. Щодо приватних перевезень – наразі відпрацьовується механізм, за яким буде проводитися санітарна обробка маршруток. Також обговорюється механізм роботи з приїжджими на миколаївських вокзалах, як залізничному, так і авто.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич закликав миколаївців: «Я звертаюся до городян: не піддавайтеся паніці, мийте руки, піклуйтеся про імунітет, не наражайте себе на небезпеку, уникайте місць скупчення людей. І вчасно звертайтеся до лікарів. Таким чином ви збережете своє здоров’я і здоров’я своєї родини».

Вся актуальна інформація щодо епідеміологічної ситуації і стану із захворюваністю буде оперативно доводитися до городян.