Главная / Газета "Инвестор" / Новости

При Николаевской облгосадминистрации создадут рабочую группу для проведения инвентаризации земли.

5 лютого заступник голови обласної державної адміністрації Тетяна Стахевич, представники департаменту агропромислового розвитку ОДА, ГУ Держгеокадастру, ГУ ДФС в Миколаївській області взяли участь у відео-селекторної нараді Мінрозвитку щодо налагодження скоординованої роботи з протидії тіньовому обробітку землі.
Головуючий на засіданні заступник міністра Т. Висоцький наголосив на необхідності проведення в областях якісного моніторингу і аудиту випадків самовільного обробітку земель.

При Миколаївській облдержадміністрації вирішено створити робочу групу, що опікуватиметься інвентаризацією землі, також подібні органи будуть створені у всіх районах та ОТГ області.
«Ми повинні чітко розуміти по кожному району де і яка земля не охоплена договорами оренди, але використовується. Це потрібно для того, щоб вже на наступне зібрання робоча група змогла розробити план заходів з відпрацювання питання проведення інвентаризації та оформлення земельних ділянок із безпосереднім виїздом на місця. Наше головне завдання – зробити так, аби всі земельні ділянки, які сьогодні використовуються, були належним чином оформлені. Від цього напряму залежить ефективне наповнення місцевого бюджету – одне з ключових завдань, які поставив перед нами Президент України Володимир Зеленський», - наголосила Тетяна Стахевич.

За матеріалами сайту Миколаївської ОДА.