Главная / Газета "Инвестор" / Новости

Министр инфраструктуры предложил израильским компаниям участвовать в концессии дорог и аэропортов Украины.

Об этом сообщила пресс-служба Мининфраструктуры.

3 лютого 2020 року під час зустрічі з керівником проєктів в Генеральному управлінні Vinci Concessions Шивоном Ремі та виконавчим директором Vinci Concessions Словакія Марселем Віалем міністр інфраструктури В. Криклій запропонував компанії Vinci Concessions долучитись до концесійних інфраструктурних проєктів в Україні.
Криклій запропонував представникам Vinci Concessions розглянути можливість участі в інфраструктурних проєктах з модернізації автомобільних доріг та аеропортів України за схемою державно-приватного партнерства.
«Вже в цьому місяці ми визначимось щодо концесії аеропортів. Наразі ми завершуємо вивчати доцільність концесій 4 аеропортів: Львова, Запоріжжя, Херсону та Чернівців. Також розглядаємо потенційну концесію доріг Львів-Стрий та Львів-Тернопіль», - заявив В. Криклій.

Представники Vinci Concession висловили зацікавленість у концесійних проєктах та готовність розглянути пропозиції Міністерства інфраструктури.

Vinci Concession - один з провідних світових операторів концесій, що проєктує, фінансує, будує та експлуатує транспортну інфраструктуру у всьому світі. Компанія зацікавлена у довготермінових інвестиційних проектах із співробітництвом з локальними субпідрядниками та місцевими працівниками.