Главная / Газета "Инвестор" / Новости

Мэр Николаева подписал второе совместное заявление городских, поселковых, сельских голов, председателей ОТГ и экспертов по вопросам децентрализации власти и местного самоуправления.

13 січня 2020 року перед початком першого в новому році сесійного тижня у Верховній раді України понад пів сотні голів обласних центрів, містечок, селищ, сіл та об'єднаних територіальних громад спільно з експертами з питань місцевого самоврядування та децентралізації влади зробили спільну заяву щодо загроз, які містяться в проекті змін до Конституції України.

Мета заяви - привернути увагу Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, послів країн Великої сімки в Україні, представництва ЄС в Україні, Спеціального представника уряду Німеччини з питань децентралізації та усіх членів Міжнародної донорської ради з питань реформи децентралізації в Україні, яка протягом останніх п'яти років надала надзвичайно велику підтримку для цієї ключової для нашої країни реформи, а також широкої громадськості до загроз для місцевого самоврядування і демократії в цілому, які містяться в проекті Закону «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» №2598, внесеному 13 грудня 2019 року Президентом України як першочерговий.

Підписанти вказали:
«Якщо Президент України Володимир Зеленський не відкличе для спільного доопрацювання проект змін до Конституції України, закликаємо народних депутатів України всіх депутатських фракцій та груп голосувати проти запропонованого законопроекту.
Місцеве самоврядування – це колиска демократії у всіх демократичних суспільствах! Ми не маємо права піти по шляху його руйнування!»


Заяву підписали представники Миколаївщини:

Первомайський міський голова Людмила Дромашко,

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

Инвестор.