Главная / Газета "Инвестор" / Новости

«НИБУЛОН» продолжает мероприятия по предупреждению истощения природных ресурсов Южного Буга.

Напередодні нового року для покращення екологічного стану Південного Бугу біля підприємства компанії (філії «Новоодеська») відбулося зариблення річки мальками товстолобика, повідомив прес-центр компанії.

Усього у річку вселено 40 тис. голів рибопосадкового матеріалу на суму близько 55 тис. грн. Зарибок «НІБУЛОН» придбав на договірних засадах у ТОВ «Карпіо» (ставки розташовані у м. Нова Одеса), яке має ветеринарний документ про відсутність небезпечних захворювань.

Контроль за проведенням робіт із зариблення здійснювала комісія з представників обласних Управління Держагентства рибного господарства та Державної екологічної інспекції. У заході взяли участь працівники філії «Новоодеська».

Вселення здійснювалося за результатами робіт компанії із прочищення суднового ходу на Костянтинівському перекаті Південного Бугу, які компанія провела у 2018 році. За словами інженера з охорони навколишнього середовища компанії «НІБУЛОН» І. Плошник, «мета зариблення – відтворення іхтіофауни річки та поліпшення її екологічного стану, адже товстолоб є цінним біомеліоратором, що харчується вищою водною рослинністю, тим самим перешкоджаючи надмірному заростанню водного об’єкту».

«НІБУЛОН» не вперше здійснює заходи щодо попередження вичерпання природних ресурсів Південного Бугу.