Главная / Газета "Инвестор" / Новости

Кабмин согласовал проект закона по административно-территориальному устройству без предложений Ассоциации городов Украины.

27 грудня Кабінет Міністрів України схвалив з доопрацюванням проєкт Закону України «Про засади адміністративно-територіального устрою України», яким пропонується на рівні Закону визначати систему адміністративно-територіального устрою та встановлюються механізми застосування норм Закону.

За повідомленням прес-служби АМУ, Асоціація міст України надавала Мінрегіону зауваження до проєкту Закону, які практично не враховані у схваленому Урядом тексті законопроєкту.

28 грудня у Мінрегіоні відбудеться зустріч, метою якої є врегулювання розбіжностей та розгляд зауважень, які подавалися до проєкту Закону. АМУ на нараді представлятимуть виконавчий директор АМУ О. Слобожан та аналітик АМУ О. Логінов.

Міністерство розвитку громад та територій України повідомило, що проектом Закону не визначається адміністративно-територіальний устрій (перелік адміністративно-територіальних одиниць) України, що повинно бути врегульовано Законом України «Про адміністративно-територіальний устрій».