Главная / Газета "Инвестор" / Новости

По информированию Счетной палаты начато 71 уголовное производство за совершение коррупционных преступлений.

Об этом заявил Председатель Счетной палаты Валерий Пацкан в комментарии журналистам во время заседания в Абу-Даби между высшими органами аудита и антикоррупционными органами в борьбе с коррупцией в рамках сотрудничества с управлением ООН по наркотикам и преступности (UNODC). Участие в заседании 14-15 декабря в столице ОАЭ приняли представители 32 стран.
Он отметил, что с 2018 года СП активно сотрудничает с Национальным антикоррупционным бюро.

«На сьогодні НАБУ розслідує 13 кримінальних проваджень, розпочатих за матеріалами Рахункової палати, з них 8 − за результатами аудиту ефективності використання коштів Державного фонду регіонального розвитку», − розповів В. Пацкан.
Загальна кількість кримінальних проваджень, розпочатих за повідомленнями Рахункової палати у 2018-2019 роках − 107, з них 71 − за вчинення корупційних злочинів.
За фактами привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем розслідується 45 кримінальних проваджень; за фактами нецільового використання бюджетних коштів − 5; за фактами зловживання владою або службовим становищем − 21.

Крім того, аудит ефективності використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами виявив факт нецільового використання бюджетних коштів на суму понад 1,1 млн. грн. Рахункова палата повідомила про це правоохоронні органи. І у червні 2019 року судом у цій справі постановлено обвинувальний вирок.
Це перший обвинувальний вирок за час існування Рахункової палати.

Об этом информировали на сайте Счетной палаты Украины.