Главная / Газета "Инвестор" / Новости

Правительство заберет у Госгеокадастра право распоряжаться землей и передаст его местным властям.

Об этом на своей странице в Фейсбуке сообщил министр развития экономики, торговли и сельского хозяйства Украины Тимофей Милованов.

Міністр пише, ті, хто стикались з Держслужбою з питань геодезії, картографії та кадастру на місцях, знають наскільки він є корумпований. «Земля виділяється чи не виділяється в залежності від хабарів та політичних зв’язків. Це має змінитись!», – вказав він.
Тому було призначено нового керівника центрального офісу через прозорий конкурс. Пізніше відсторонено всіх керівників та заступників регіональних управлінь. Милованов повідомив, що в певних регіонах це рішення саботується, але це буде доведено до кінця.

Наступний крок – запущено аудит-перевірку центрального та всіх регіональних управлінь. Також розпочалися конкурси на керівників регіональних відділень. «Рішення будемо приймати ми. Консультації будемо проводити з профільним комітетом в Раді, командою прем’єр-міністра, та офісом президента», – повідомив міністр.

За його словами, системно побороти корупцію в кадастрі можна тільки через знищення джерела корупції – права розпоряджатись землею. Це право буде передано місцевій владі. Відповідний законопроєкт в роботі. «Таким чином, кадастр перетвориться просто на реєстр, а не розпорядчий орган», – зазначив міністр.