.
Николаевский городской голова инициировал обращение депутатов горсовета по ситуации на «Океане».

Николаевский городской голова инициировал обращение депутатов горсовета по ситуации на «Океане».

mlp / 03.02.2020

На сайте горсовета представлен проект решения депутатов «Про звернення депутатів Миколаївської міської ради до Президента України, щодо ситуації, яка склалася з арештом цілісного майнового комплексу товариства з обмеженою відповідальністю «Суднобудівний завод «Океан».

С принятием обращения управление аппарата горсовета направит обращение к Президенту Украины и опубликует его в СМИ.

В тексте обращения сказано:

«Ми, депутати Миколаївської міської ради VI Iскликання, висловлюємо стурбованість ситуацією, що склалася з арештом цілісного майнового комплексу товариства з обмеженою відповідальністю «Суднобудівний завод «Океан». Так, ухвалою Печерського районного суду м. Києвавід 13.01.2020 по справі№ 757/708/20-к накладено арешт на цілісний майновий комплекс товариства з обмеженою відповідальністю «Суднобудівний завод «Океан».

Суднобудівний завод «Океан» на сьогодні день є стратегічно важливим для держави об’єктом. Основні види діяльності підприємства - суднобудування та судноремонт. Підприємство має дві технологічні лінії середньо- і великотоннажних суден. Великотоннажна лінія використовується для будівництва танкерів та контейнеровозів, а на середньотоннажних лініях будуються баржі, понтони та буксири. Підприємство оснащене сучасними виробничими потужностями, поставленими відомими у всьому світі компаніями. За минулий рік товариством було відремонтовано більше 3-х десятків суден, виготовлені металоконструкції для Шулявського шляхопроводу та Володимирської гірки, а також мостовий перехід у станиці Луганська. Сьогодні завод виконує 6 іноземних замовлень по будівництву корпусів суден, а також знаходиться на стадії укладення нового значного контракту на виготовлення корпусів суден для іноземного замовника. За минулий рік власником заводу було інвестовано 1,5 мільйона доларів США в придбання та ремонт обладнання заводу, в цьому році планується інвестувати біля 5 мільйонів доларів США в модернізацію та ремонт потужностей заводу. Крім того, в 2019 році завод успішно пройшов інспекцію на предмет залучення до виконання оборонних замовлень із будівництва кораблів ВМС України.

Накладання арешту на цілісний майновий комплекс заводу - це надзвичайна подія для міста Миколаєва, Миколаївської області та країни в цілому, оскільки зазначене наносить великий збиток репутації та іміджу як товариства перед зарубіжними партнерами, клієнтами та замовниками, та всієї країни. Ситуація з накладенням Печерським районним судом м. Києва арешту на майно заводу не тільки ставить під загрозу зрив міжнародних контрактів, а разом з тим зрив надходження в бюджетподатків і зборів.

На даний час на підприємстві працює біля 700 працівників, які сприяють наповненню державного та місцевого бюджетів, регулярно сплачуючи обов’язкові платежі. Тобто, біля 700 жителів міста Миколаєва підприємство забезпечує робочими місцями. При цьому, у 2020 році підприємством планується додатково створити ще 400 робочих місць. За підсумками 2019 року на форумі роботодавців Миколаївщини, ініційованому службою зайнятості за підтримки обласної держадміністрації, товариство з обмеженою відповідальністю «Суднобудівний завод «Океан» відзначили як кращого роботодавця. Ситуація, яка склалася з арештом цілісного майнового комплексу заводу, може призвести до відтоку професійних фахівців в галузі суднобудування, і як наслідок призведе до безробіття та імміграції останніх, що негативно вплине на розвиток суднобудування в нашій країні в цілому.

Відповідно до ст.2 Кримінального процесуального кодексу України завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду.
Згідно зі ст.7 Кримінального процесуального кодексу України зміст та форма кримінального провадження повинні відповідати загальним засадам кримінального провадження, до яких, зокрема, відносяться верховенство права; законність;рівність перед законом і судом; недоторканність права власності; забезпечення права на захист тощо.

Виходячи з вищевикладеного, ми, депутати Миколаївської міської ради VII скликання, звертаємося з проханням взяти під особистий контроль ситуацію щодо арешту майнового комплексу товариства з обмеженою відповідальністю «Суднобудівний завод «Океан» та забезпечити дотримання балансу між необхідністю досягнення завдань кримінального провадження та забезпеченням права на вільне здійснення господарської діяльності товариства, на рівний захист державою суб'єктів господарювання, а також недопущення порушення прав працівників заводу.

Депутати Миколаївської міської ради VII скликання».


Инвестор.

08.03.2023
Зі свя'том весни
26.02.2023
За скільки можна купити квартиру в Одесі
10.02.2023
Суспільство все бачить…
20.01.2023
Підприємці Миколаєва повертають місто до життя.
15.01.2023
Прийняття законопроекта №5655 загрожує Миколаєву.
12.01.2023
Війна пришвидшила дитжиталізацію
08.01.2023
Морегосподарьский комплекс Миколаєва -не працює.
31.12.2022
З Новим Роком
23.02.2022
Бизнесу могут уменьшить налоговую нагрузку: Президент инициирует программу экономического патриотизма.
23.02.2022
Новый собственник жилья не обязан возвращать долги за предыдущего собственника – разъяснение.
| | | | - | | | | | |