.
В горсовете состоится заседание общественного совета рынка недвижимости Николаева по вопросам экологии.

В горсовете состоится заседание общественного совета рынка недвижимости Николаева по вопросам экологии.

mlp / 29.01.2020

30 січня о 14:00 в малій залі Миколаївської міської ради відбудеться відкрите засідання громадської ради ринку нерухомості м. Миколаєва, на якому буде розглянуто питання «Про стан атмосферного повітря та водного середовища в м. Миколаєві, причини, наслідки та шляхи покращення ситуації».

Під впливом геополітичних та макроекономічних чинників протягом останніх десятиліть Миколаїв переорієнтувався з міста корабелів на місто-порт: обсяг перевалки вантажів збільшився вдесятеро, перевищивши 30 млн. тон на рік. В місті не збудовано великих шкідливих для екології виробництв, однак щороку ситуація з вмістом забруднюючих речовин в атмосферному повітрі і в водному середовищі на території Миколаєва, нажаль, погіршується. Так, за даними Миколаївського обласного центру з гідрометеорології, вміст шкідливих формальдегідів в повітрі у 3-7, а подекуди і в 9-10 разів перевищує гранично допустимі концентрації, діоксиду азоту – в півтора рази.Миколаїв стабільно входить до ТОП-10 міст України з найбруднішим повітрям, залишивши позаду навіть Кривий Ріг. Звісно, така екологічна ситуація напряму відбивається на здоров’ї мешканців міста. За даними управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради, кількість хворих на онкологічні захворювання та захворювання дихальних шляхівневпинно зростає.
У зв’язку із відсутності в нашому місті підприємств металургійної, хімічної та вугільної промисловості, основним забруднювачем атмосферного повітря є автотранспорт. В першу чергу це стосується великовантажного транспорту, що прямує міськими вулицями і дорогами до портів та терміналів: в рік таких автомобілів налічується понад 500 тисяч. Забруднювачем акваторії Південного Бугу та Південнобузького лиману є також судна, що заходять до портів Миколаєва.

В зв’язку з цим постає гостра необхідність зупинити погіршення ситуації з вмістом забруднюючих речовин в атмосферному повітрі та акваторії Миколаєва, що загрожує здоров’ю і навіть життю містян. Як це зробити? Як мінімізувати негативні наслідки техногенного характеру? Відповідь на ці питання шукатимуть науковці, екологи, лікарі, громадські активісти під час відкритого засідання громадської ради ринку нерухомості м. Миколаєва.

08.03.2023
Зі свя'том весни
26.02.2023
За скільки можна купити квартиру в Одесі
10.02.2023
Суспільство все бачить…
20.01.2023
Підприємці Миколаєва повертають місто до життя.
15.01.2023
Прийняття законопроекта №5655 загрожує Миколаєву.
12.01.2023
Війна пришвидшила дитжиталізацію
08.01.2023
Морегосподарьский комплекс Миколаєва -не працює.
31.12.2022
З Новим Роком
23.02.2022
Бизнесу могут уменьшить налоговую нагрузку: Президент инициирует программу экономического патриотизма.
23.02.2022
Новый собственник жилья не обязан возвращать долги за предыдущего собственника – разъяснение.
| | | | - | | | | | |