.
АМПУ выставила в аренду причалы и сопутствующие инфраструктурные объекты порта Скадовск.

АМПУ выставила в аренду причалы и сопутствующие инфраструктурные объекты порта Скадовск.

mlp / 10.04.2019

Об этом сообщили на сайте ГП "Администрация морских портов Украины".

ДП «Адміністрація морських портів України» та Мінінфраструктури спільно з Фондом державного майна України ініціює реалізацію проектів розвитку приватного бізнесу у порту Скадовськ. Йдеться про відновлення ефективного використання причалів та територій малих портів й портопунктів на умовах взаємовигідної оренди причалів.

Зараз на сайті Фонду державного майна України запропоновані до оренди 5 причалів у порту Скадовськ та портопункті Хорли. Вони можуть використовуватися для обслуговування як вантажних, так і пасажирських суден. Також потенційними об’єктами оренди є майданчики ДП «Скадовський морський торговельний порт», що в сполученні із причалами Скадовської філії ДП «АМПУ» формують перспективні зони для розвитку порту.

Скадовський порт має усі передумови для реалізації інвестиційних проектів як українськими, так і іноземними компаніями. Порт має позитивний досвід співпраці в сфері експортно-імпортних операцій з турецькими партнерами. До того ж, Скадовськ є діючою альтернативою закритим портам тимчасово окупованого Криму.

Порт розташований у регіоні з розвинутим аграрним виробництвом та великими запасами якісного піску. Раніше лише портопункт Хорли Скадовського порту забезпечував перевалку піску в обсязі близько 4 млн тонн на рік. Причали порту пристосовані для зберігання вантажів, здійснення експортно-імпортних операцій та за паспортними характеристиками можуть приймати судна класу Ro-Ro. Так, наприклад, у тилу причалу № 1 порту розташовані складські майданчики ДП «Скадовський морський торговельний порт» загальною площею понад 7400 кв. м, а в тилу причалу № 2 — майданчики для відстою автотранспорту призначення «експорт» та «імпорт» загальною площею понад 25 000 кв.м.

Окрім вантажних операцій, Скадовський порт може використовуватись для розвитку пасажирських перевезень на лінії Миколаїв-Очаків-Кінбурн-Скадовськ. Морський маршрут може стати цікавою альтернативою автобусному чи автомобільному сполучення. Також ці напрямки можуть бути використані для розвитку туристичних маршрутів до Джарилгацького національного природного парку та Чорноморського біосферного заповідника.

Оренда причалів передбачає привабливі умови орендної плати, якщо інвестор вкладе кошти у їх ремонт.

| | | | - | | | | | |