.
О деловой активности объектов хозяйствования в Николаеве.

О деловой активности объектов хозяйствования в Николаеве.

mlp / 28.01.2019

28 января в горсовете состоялось аппаратное совещание на котором директор департамента экономического развития Татьяна Шуличенко доложила о показателях, характеризующих предпринимательский климат в Николаеве, сообщает отдел информационного обеспечения департамента городского головы.

«На виконання доручення міського голови департаментом економічного розвитку спільно з експертно-громадською радою виконавчого комітету міської ради та представником Громадської ради при Державній регуляторній службі України визначено динаміку ділової активності у Миколаєві», - зазначила Т. Шуліченко.

За даними департаменту з надання адміністративних послуг у Миколаєві протягом 2018 року створено 839 юридичних осіб та 3401 фізична особа-підприємець. «Ліквідовано 88 юридичних осіб та 3089 фізичних осіб. З врахуванням кількості ліквідованих підприємств, сальдо між ліквідованими та зареєстрованими залишається позитивним», - поінформувала керівник департаменту.

За інформацією департаменту фінансів по єдиному податку на доходи за 2018 рік надходження склали 304,2 млн. грн., що на 40 млн. грн. більше у порівнянні з показником минулого року.

Суб’єктами господарювання укладено 244 договори оренди комунального майна. За даними моніторингової системи Prozorro головні розпорядники коштів провели 621 тендер на очікувану вартість 1 млрд. грн.

За інформацією управління земельних ресурсів у 2018 році укладено 63 договори оренди землі та 120 договорів про внесення змін до них. До міського бюджету надійшла плата за землю у сумі 256,3 млн. грн.
Учасники апаратної наради також обговорили існуючі бар’єри, що заважають підприємницькій діяльності в Миколаєві.

Представник Громадської ради при Державній регуляторній службі України Валерій Вєтров нагадав присутнім, що за ініціативи міського голови Олександра Сєнкевича, у 2018 році у Миколаєві розпочато роботу над розробкою нового, актуального порядку надання сервісних послуг, який буде відповідати чинному законодавству та потребам містян. Мета – усунення адміністративних бар’єрів щодо ведення господарської діяльності, спрощення адміністративних послуг та приведення їх у відповідність із чинним законодавством, збільшення інвестиційної привабливості міста Миколаєва.
За результатами перегляду надано ряд доручень стосовно підготовки відповідних зміни до нормативних актів - їх приводять їх у відповідність до законодавства.

| | | | - | | | | | |