.
Миколаївські ОСББ отримали компенсацію за «теплими» кредитами з обласного бюджету.

Миколаївські ОСББ отримали компенсацію за «теплими» кредитами з обласного бюджету.

mlp / 28.12.2018

Про це повідомив директор Центру енергоефективності м. Миколаєва Юрій Гусаков.

«Кошти з обласного бюджету вже надійшли на рахунки ОСББ», — розповів Юрій Гусаков.

Нагадаємо, 49 з 54 ОСББ м. Миколаєва, які взяли участь у програмі «Теплий Миколаїв», стали заручниками ситуації, що склалася з компенсацією «теплих» кредитів з обласного бюджету, а саме: область передбачила лише 300 тисяч гривень на заходи з енергомодернізації. А це і встановлення енергозберігаючих вікон та дверей у під’їздах будинків, і встановлення індивідуальних теплових пунктів, і заміна системи освітлення. Обласні кошти на погашення теплих кредитів були використані ще у серпні місяці.

Як розповів заступник Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук, миколаївські ОСББ звернулися до нього та депутатів міської ради з проханням допомогти вирішити питання отримання обласної компенсації за «теплими» кредитами шляхом субвенції з міста.
«29 листопада, під час сесії Миколаївської міської ради, до депутатів звернулися представники ОСББ з проханням допомогти їм, надавши субвенцію з міського бюджету обласному бюджету для виплати компенсацій по «теплим» кредитам: у 2018 році 54 ОСББ скористалися такими кредитними коштами для енергоефективних заходів. Депутати прийняли рішення передати обласному бюджету субвенцію в розмірі 2,2 млн грн, необхідну для виплати компенсацій за «теплими» кредитами. І ось сьогодні маємо результат!» — повідомив Олександр Омельчук.
Віце-мер відзначив, що лише завдяки спільним зусиллям міської та обласної влади це зроблено вчасно.
«В результаті спільних дій Миколаївської міської та обласної рад та завдяки зусиллям посадових осіб субвенція на погашення «теплих» кредитів перерахована вчасно та в повному обсязі», — повідомив заступник Миколаївського міського голови.
Олександр Омельчук подякував людям, без яких це б не відбулося.
«Дякую всім, хто допомагав та вірив. Окрема подяка голові Миколаївської обласної державної адміністрації Олексію Савченко, голові Миколаївської обласної ради Вікторії Москаленко, Миколаївському міському голові Олександру Сєнкевичу, депутату Миколаївської міської ради — голові фракції «Опозиційний Блок» Миколаївської міської ради Ігорю Дятлову, заступнику голови Миколаївської облдержадміністрації Валентину Гайдаржи, заступнику голови Миколаївської облради Андрію Кротову, директору Центра енергоефективності м. Миколаєва Юрію Гусакову та начальнику управління житлово-комунального господарства Миколаївської облдержадміністрації Євгенію Гладкову та депутатському корпусу Миколаївської міської ради», — підкреслив віце-мер.

Департамент енергетики, енергозбереження та запровадження
інноваційних технологій Миколаївської міської ради.

| | | | - | | | | | |