.
Как Кабмин изменил Правила пользования помещениями жилых домов и общежитий.

Как Кабмин изменил Правила пользования помещениями жилых домов и общежитий.

mlp / 30.12.2016

28 декабря 2016 года Кабмин принял Постановление № 1024 «Про внесення змін до Правил користування приміщеннями житлових будинків і гуртожитків», которые были утверждены постановлением Кабмина от 8.10.1992г. № 572 «О механизме внедрения Закона Украины «О приватизации государственного жилищного фонда».

Внесены следующие изменения.

Пункт 2 гласил : «Користування приміщеннями житлових будинків і гуртожитків здійснюється згідно з свідоцтвом на право власності або договором найму (оренди)». Его заменили на «договором найму (оренди) або іншим документом, що підтверджує право власності чи користування».

Пункт 4 гласил: «Власники, наймачі (орендарі) приміщень житолвих будинків і гутрожитків мають право на переобладнання і перепланування житлових і підсобних приміщень, балконів і лоджій за відповідними проектами без обмеження інтересів інших громадян, які проживають у будинку, гуртожитку, з дозволу власника будинку (квартири), власника гуртожитку (житлового приміщення у гуртожитку) та органу місцевого самоврядування, що видається в установленому порядку». Теперь изложен в следующей редакции: «переобладнання і перепланування житлових приміщень відповідно до статей 100 і 152 Житлового кодексу Української РСР».
Эти статьи определяют: «Виконання наймачем робіт з переобладнання та перепланування жилого будинку і жилого приміщення, які не передбачають втручання в несучі конструкції та/або інженерні системи загального користування, не потребують отримання документів, що дають право на їх виконання. Після завершення зазначених робіт введення об’єкта в експлуатацію не потребується. Виконання робіт, визначених частиною першою цієї статті, внаслідок яких змінюється площа, кількість чи склад приміщень у будинках державного чи громадського житлового фонду, допускається за письмовою згодою наймодавця (орендодавця), якщо інше не передбачено договором найму (оренди)».

В пункте 5 «Власник квартири, житлового приміщення у гуртожитку має право за погодженням з членами сім'ї здавати внайм (в оренду) квартиру, житлове приміщення у гуртожитку або кімнату квартири та укладати інші договори відповідно до законодавства. Користування наймачем (орендарем) квартири, житлового приміщення у гуртожитку (кімнати) здійснюється згідно з договором найму (оренди) исключено «за погодженням з членами сім’ї».

Пункт 6 изложен в новой редакции: «Власники квартир, житлових приміщень у гуртожитку визначають форму управління багатоквартирним будинком чи гуртожитком відповідно до закону».

Пункт 8 гласил: «Ремонт квартири, житлового приміщення у гуртожитку, викликаний проведенням ремонту житлового будинку, гуртожитку, встановленням додаткового обладнання або іншими причинами, не залежними від власника, наймача (орендаря) квартири, житлового приміщення у гуртожитку, здійснюється власником будинку, гуртожитку». Его заменили новым – «8. Співвласники житлового будинку, гуртожитку зобов’язані забезпечувати належне утримання, експлуатацію, реконструкцію, реставрацію, поточний і капітальний ремонт, технічне переоснащення спільного майна житлового будинку, гуртожитку пропорційно до частки співвласника на умовах співфінансування».

В пункте 10 было сказано, что плата «за газ, водопостачання та водовідведення, освітлення підсобних приміщень - за чисельністю членів сім'ї, що проживають у квартирі, житловому приміщені у гуртожитку, та осіб, які проживають у квартирі, житловому приміщені у гуртожитку більше ніж місяць». В новой редакции указано, что плата «за газ, водопостачання та водовідведення, освітлення підсобних приміщень - за чисельністю зареєстрованих осіб, що проживають у квартирі, житловому приміщенні у гуртожитку».

Инвестор.

| | | | - | | | | | |