.
Определены «болевые точки» николаевского онкологического диспансера.

Определены «болевые точки» николаевского онкологического диспансера.

mlp / 19.02.2014

Николаевская область является одним из регионов Украины, в которых проблема онкологических заболеваний стоит наиболее остро, зарегистрировано более 32 тысяч человек больных раком.
Если в прошлом году основные усилия власти были направлены на модернизацию и реконструкцию областного противотуберкулезного диспансера, то в 2014-м году еще одним приоритетом станет онкологический диспансер.

Обласний онкологічний диспансер – один з найстаріших в Україні, відкритий ще у 1944-му році. У закладі надають консультації на 150 відвідувань, в шести стаціонарних відділеннях нараховується 275 ліжок.
Для більш якісного функціонування закладу та підвищення рівня надання медичного обслуговування, відділення диспансеру потребують реконструкції. За словами головного лікаря онкодиспансеру Михайла Терзійського найбільш проблемним серед усіх відділень є радіологічне. Про проблеми функціонування закладу головний лікар розповів голові Миколаївської облдержадміністрації Геннадію Ніколенку під час нещодавнього відвідування. Тоді ж Геннадій Борисович зазначив, що дасть доручення підрахувати кошторис усіх тих робіт, які потрібно провести в цьому лікувальному закладі.
На сьогодні проектна організація – комунальне підприємство «Обласне архітектурно-планувальне бюро» Миколаївської облради провело обстеження відділень онкологічного диспансеру. Зроблені попередні розрахунки з вартості виконання робіт по об’єкту «Реконструкція Миколаївського онкологічного диспансеру по вул. Миколаївська, 18 м. Миколаїв». Виділено два пускових комплекси даного об’єкту. Перший - реконструкція зовнішніх мереж електрозабезпечення, каналізації, теплозабезпечення. Буде здійснено ремонт та надбудову адміністративного приміщення, що дозволить перевести фахівців із основного корпусу та звільнити усі кабінети адміністративних працівників, для переобладнання їх в палати та лабораторії. Другий комплекс робіт передбачає реконструкцію лікувального корпусу з добудовою корпусу на 85-95 ліжок, реконструкцію поліклінічного та патологоанатомічного корпусу. Проектом заплановано встановлення нового сучасного обладнання, забезпечення якісного захисту персоналу та хворих від опромінення та проведення будівельних робіт у радіологічному відділенні.
Кошти на виготовлення проектної документації реконструкції радіологічного корпусу Миколаївської обласної онкологічної лікарні виділені рішенням сесії обласної ради від 23.01.2014 №2 «Про обласний бюджет на 2014 рік».
Також було проведено обстеження онкогематологічного відділення Миколаївської обласної дитячої лікарні, яке потребує капітального ремонту. Реконструкція цього відділення має на меті підвищити рівень надання медичного обслуговування та забезпечити якісне функціонування відділення. Тож, перші кроки на шляху реконструкції життєво важливих відділень онкодиспансеру та обласної дитячої лікарні зроблено.

За матеріалами управління капітального будівництва Миколаївської облдержадміністрації.

| | | | - | | | | | |