.
Ірина Осауленко в ефірі телеканалу «Миколаїв»: «Світ без сиріт – наша загальна мета».

Ірина Осауленко в ефірі телеканалу «Миколаїв»: «Світ без сиріт – наша загальна мета».

mlp / 31.10.2013

30 жовтня в ефірі телеканалу «Миколаїв» вийшла чергова передача із циклу «Чим живе область». Цього разу до студії була запрошена начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Ірина Осауленко.

Телеглядачі вже не вперше чують і про службу у справах дітей, і про її роботу по захисту прав, свобод та законних інтересів наших маленьких земляків, виявленню, обліку та влаштуванню до сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

На початку телепередачі Ірина Осауленко наголосила на тому, що на сьогоднішню зустріч у студії вона запланувала розповідь про те, як на Миколаївщині працюють над реалізацією однієї із соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, а саме – «Кожній дитині – сімейний затишок».

Майже кожну роботу можна відбити у цифрах, і тому Ірина Осауленко ознайомила телеглядачів з красномовними підсумками роботи служби за 10 місяців поточного року.
Сьогодні загальна кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в області становить 3680 дітей, що на 136 осіб менше ніж за станом на 1 січня 2013 року.
Протягом 2013 року усиновлено 54 дитини, з них: 44 - громадянами України та 10 - іноземними громадянами.
Загальна кількість дітей в області, які виховуються в сім’ях опікунів та піклувальників, становить 2360 дітей.
В області функціонують 29 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 178 дітей, та 166 прийомних сімей, в яких виховується 317 дітей. Разом у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях виховується 495 дітей.
Всього сімейними формами виховання охоплено 2855 дітей, що становить 77,6% від загальної кількості дітей таких категорій (3680).
В порівнянні з 2012 роком приріст становить 3,4%.

Начальник служби у справах дітей розповіла про основні заходи, що були проведені протягом року. Так, 30 травня в м. Миколаєві проведено ІІ Обласну конференцію «Миколаївщина без сиріт».
6 липня проведено свято з нагоди Дня родини за участю молодих, багатодітних, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, сімей опікунів, жінок, яким присвоєно звання «Мати героїня».
30 вересня з нагоди святкування Дня усиновлення в м. Миколаєві відкрито дитячий ігровий майданчик на базі дитячого будинку сімейного типу родини Ткачишиних.
Як результат цілеспрямованої роботи, протягом останніх трьох років в області зберігається тенденція до зменшення кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Ірина Осауленко зазначила, що протягом останніх років значно виріс рівень усиновлення та зберегається стійка тенденція до переваження національного усиновлення над міждержавним.
Протягом поточного року створено 25 прийомних сімей та 6 дитячих будинків сімейного типу, в які влаштовано 85 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
245 дітей влаштовано під опіку (піклування) громадян України.
Протягом 2013 року набули статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 326 дітей. За цей же період влаштовано в сім’ї 384 дитини.
Цього разу телепередача малу свою родзинку: у студії менш розмовляли і більш показували відеоматеріали про дітей: і тих, хто вже знайшов свою родину, і тих, хто на неї чекає.
Як своєрідний підсумок роботи служби у справах дітей, сайту «Сирітству – ні!» та обласного телебачення було показано зворушливий сюжет про 12 дітей, які знайшли свої родини.
Чимало часу учасники передачі приділили інформуванню жителів Миколаївщини про дітей, які очікують на нові родини. На цей час активно ведеться пошук батьків 2 родинним групам дітей, в яких виховується 3 та 4 дитини. Наголошуємо на тому, що телеглядачі (і відвідувачі нашого сайту) більш докладну інформацію про кожну таку дитину можуть отримати за телефоном 37-26-17 (відділ опіки та піклування служби у справах дітей облдержадміністрації).
Завершилася передача чудовим відеосюжетом, який закликає всиновлювати дітей.

Прес-служба Миколаївської ОДА

| | | | - | | | | | |