.
Голова облдержадміністрації Микола Круглов обговорив плани модернізації Миколаївської області зі студентами ЧДУ ім. Петра Могили.

Голова облдержадміністрації Микола Круглов обговорив плани модернізації Миколаївської області зі студентами ЧДУ ім. Петра Могили.

mlp / 29.03.2011

28 березня голова облдержадміністрації Микола Круглов, який є також головою Наглядової ради Чорноморського державного університету ім. Петра Могили, зустрівся зі студентським та аспірантським активом цього вузу у форматі «круглого столу» для обговорення Програми модернізації Миколаївської області та ролі молоді у її реалізації.
Було обговорено такі питання:
* Головні напрями модернізації області;
* Підготовка кадрів нової генерації;
* Працевлаштування випускників ВУЗів.

Студенти та аспіранти презентували у присутності голови ОДА власні проекти:
«Пропозиції щодо посилення зовнішньоторговельної безпеки Миколаївської області», «Потенціал енергозбереження в комунальному секторі області за рахунок використання сонячної та вітрової енергії», «Програма забезпечення області питною водою», «Біотехнологічний метод дезактивації і розсолення технологічних водойм», «Біотехнологічний спосіб пило пригнічення та закріплення поверхні шламосховища червоних шламів», тощо.

М.Круглов уважно вислухав усі технологічні пропозиції і передав молодим науковцям великий масив інформації з питань, над якими вони працюють. До речі, саме актуальної і повної інформації бракувало представленим проектам, тому голова облдержадміністрації запропонував розробникам співпрацювати з відповідними управліннями облдержадміністрації, що згодом може забезпечити їм не просто працевлаштування, а й реалізацію свого потенціалу у обраній галузі.

Микола Круглов докладно розповів про інноваційні проекти, які вже втілюються в області, - зокрема, із залученням німецьких та французьких компаній, що спеціалізуються у вітроенергетиці, та миколаївського Інституту імпульсних процесів та технологій НАНУ, розробку якого буде використано у програмі водозабезпечення області, тощо.

Докладно проінформував голова обласної адміністрації також про програму продовольчої безпеки області і країни в цілому, яка незабаром буде розглядатись на засіданні Ради регіонів України, що пройде у Миколаєві.

Як зазначив голова ОДА, йому «дуже сподобалось, що серед студентської молоді стільки небайдужих до актуальних питань життєзабезпечення і розвитку області».

«Нам усім має бути комфортно жити на Миколаївщині, і для цього є усі передумови. Те, над чим ви сьогодні тільки розпочали працювати, завтра саме вам необхідно буде реалізовувати», - додав Микола Круглов.

| | | | - | | | | | |