.
Діти з Миколаївщини знову відсвяткували Різдво Христове в Галичині.

Діти з Миколаївщини знову відсвяткували Різдво Христове в Галичині.

mlp / 12.01.2009

Делегація школярів більше 100 дітей з Снігурівського, Березнігуватського, Вознесенського, Врадіївського районів Миколаївської області та шкіл №34, №57, №1 ім. Олега Ольжича м. Миколаєва традиційно відсвяткувала Різдвяні свята з 4 по 10 січня в Галичині.

Гостинними господарями стали сім'ї сіл Бережанського, Підгаївського, Кременецького районів Тернопільської області, Золочівського, Жидачівського, Дрогобицького районів Львівської області та Надвірнянського району Іванофранківської області. Вони прийняли у своїх родинах дітей з південного краю на Святий вечір. У родинах гостинних галичан діти з півдня змогли долучились до таїнства Святої вечері, посмакували смачної куті разом відвідали храми та взяли участь у коляді. Гостинні господарі організували також екскурсії по рідному краю, унікальні зустрічі та теплий прийом.

Щедрим подарунком гостям з прибузького краю були екскурсія до Львова, Зарваниці та Почаївську лавру в центри духовного та релігійного життя та інше. Насичена програма перебування на Галичині включала в себе також огляд виступів вертепів, спільні Різдвяні колядки, екскурсію по знаменитих місцях перебування учасників різдвяної подорожі. Було відвідано багато знаменитих місць та різних унікальних пам’ятників природи. Один із них найгарніші природні краєвиди гірських Карпат, якими не втомлюється милуватися людське око, до нього завжди приїжджають відпочивати мільйони українців, щоб знову і знову насолоджуватись неземною красою цього гірського краю. Память про екскурсії по галицькому краю назавжди закарбуються у серця юних миколаївців.

На завершення всі учасники отримали щедрі подарунки та книги в пам'ять про перебування в галицькому краї під час Різдвяних канікул 2009 року.
Організаторами поїздки виступили Народний Рух України та фонд "Дітям України" за підтримки Миколаївської обласної держадміністрації. А Різдвяне свято для миколаївців та дітей з інших областей України допомогли організувати голови райдержадміністрацій Підгайської - Ігор М’якуш, Бережанської - Віктор Пінчук, Кременецької - Василь Олійник, Золочівської - Борис Золотник, Надвірнянської - Ігор Пискленець, заступник голови Дрогобицької - Ростислав Стецівка, начальник районного управління освіти Жидачівського району Марія Турчиняк. Сприяли поїздці голови обласних організацій НРУ Львівської -Ярослав Кендзьор, Тернопільської - Іван Стойко.

Миколаїв РухПрес.

| | | | - | | | | | |